Ferrari și Porsche salută compromisul dintre UE și Germania privind combustibilii ecologici

ferrari sursa foto: Pexels

Directorul general de la constructorul auto italian Ferrari a salutat luni planurile de a excepta autoturismele care utilizează combustibilii ecologici de la planificata interzicere a comercializării în UE a autoturismelor care utilizează motoare pe combustie din 2035, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Această decizie va da producătorului italian de automobile sportive „o mai mare libertate în ceea ce priveşte schema de producţie”, a spus CEO-ul de la Ferrari, Benedetto Vigna.

Ferrari, un producător renumit pentru automobilele sale cu puternice motoare pe benzină, a început deja să producă automobile de tip plug-in hybrid şi a promis că va lansa primul său automobil complet electric în anul 2025. Vigna a spus că noul model electric va fi „o maşină unică”, dar nu a oferit alte detalii precizând că păstrarea secretului face parte din reţeta firmei.

Benedetto Vigna a mai spus că se aşteaptă ca preţul combustibililor ecologici să scadă în următorii ani, pe măsură ce vor fi dezvoltaţi acest tip de combustibili, adăugând că Ferrari are de gând să îşi menţină planurile de electrificare.

Separat, grupul auto german Volkswagen AG a apreciat că soluţia de compromis la nivel european privind combustibilii ecologici va ajuta cel mai mare producător european de automobile să dezvolte modele sportive precum Porsche 911.

„În opinia noastră combustibilii ecologici sunt un adaos util la actuala flotă de motoare pe combustie. Combustibilii ecologici din energii regenerabile contribuie la o mobilitate sustenabilă, acordul dând producătorilor şi mai ales consumatorilor o perspectivă clară pentru planificare”, a informat Volkswagen într-un comunicat de presă.

Eforturile Volkswagen în domeniul combustibililor sintetici au în vedere în primul rând divizia de automobile sportive Porsche AG, care nu intenţionează să producă o versiune a modelului 911 cu un plug. Directorul general de la VW şi Porsche, Oliver Blume a fost criticat anul trecut după ce, la un eveniment intern, s-a lăudat că a făcut lobby cu succes pentru includerea combustibililor ecologici în acordul de coaliţie al noului guvern de la Berlin.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *