Finanțare de până la 120.000 euro pentru startup-urile axate pe sustenabilitate, inclusiv cele din România, prin acceleratorul de afaceri Startup Wise Guys

startup, echipa, calculator

Startup-urile axate pe sustenabilitate pot participa în programul acceleratorului de business Startup Wise Guys, unde pot avea acces la finanțare de până la 120.000 euro, potrivit site-ului Startup Wise Guys.

Cele 10 startup-urile care vor face parte din program avor putea avea acces la finanțări de până la 120.000 euro (85.000 de euro în numerar + 35.000 de euro în cadrul programului), cu o posibilitate de extindere a finanțării de 250.000 de euro.

Potrivit site-ului, startup-urile vor avea acces la o rețea vastă de oameni care îi vor ajuta în cadrul sesiunilor de mentorat. Antreprenorii vor avea acces la o comunitate de peste 350 de mentori, peste 200 de investitori și vor putea colabora cu peste 600 de alți fondatori din domeniu.

Cei interesați se vor putea înscrie până pe 18 ianuarie 2024, programul începând în februarie 2024. Acceleratorul de business pentru startup-uri sustenabile se va desfășura pe o perioadă de patru luni.

Ce vor învăța startup-urile în cadrul programului

Potrivit site-ului Startup Wise Guys, startup-urile vor participa la ateliere de lucru și masterclass-uri susținute de experți din industrie pe subiecte specializate, cum ar fi dezvoltarea de produse, strângerea de fonduri, soluții tehnologice, pitching sau strategii de marketing.

De asemenea, startup-urile vor avea și sesiuni de networking cu mentorii și investitorii din cadrul programului.
Șansa de a învăța de la fondatori.

În cadrul acestui program pot participa startup-uri din orice țară, programul fiind unul hibrid, ceea ce înseamnă că unele module ale programului se desfășoară online, altele la fața locului, iar antreprenorii trebuie să participe la cele 2 săptămâni de program la fața locului, prin mutarea la Copenhaga, Danemarca.

În cadrul programului vor fi trei module la fața locului, fiecare cu o durată de două-trei săptămâni, care, în total, ar putea necesita prezența antreprenorilor la Copenhaga timp de 6-8 săptămâni pe parcursul întregului program.

Cine poate participa în programul de accelerare:

Programul de accelerare se adresează echipelor care îndeplinesc una sau mai multe dintre cerințele: startup de sustenabilitate B2B în fază incipientă care lucrează în agricultură inteligentă din punct de vedere climatic, agricultură regenerativă, economie circulară, gestionarea circulară a deșeurilor și gestionarea durabilă a terenurilor.

În ceea ce privește procesul de selecție, există mai multe etape. După depunerea cererii la Dealum, echipa de cercetare evaluează cererea pentru eligibilitate, care poate dura până la 2 săptămâni.
Dacă aplicația corespunde criteriilor programului, antreprenorii vor primi și întrebări suplimentare, fiind apoi invitați la ziua de pitch pentru a prezenta afacerea partenerilor generali și membrilor echipei Startup Wise Guys.

Pitch day este un eveniment intern de evaluare a ideii de afaceri și de întâlnire față în față cu fondatorii. După această etapă se va decide ce startup-uri vor merge mai departe în etapa Due Diligence (apelul tehnic, apelul directorului general, apelul partenerului/expert și apelul de negociere), cine va fi primit în cadrul Wise Guys Pre-accelerator, cei respinși sau cei care rămân în contact.

După ce startup-ul a trecut cu succes prin procesul de due diligence, acesta este invitat la Bootcamp-ul de selecție. Aici vor fi selectate primele 10-12 startup-uri pentru a participa la programul de accelerare.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *