Finlandezii de la Nokian Tyres nu vor închide producția în Rusia, pentru a păstra controlul fabricii și ca să evite utilizarea produselor sale de armata rusă

Redacția mart. 22, 2022 0 comentarii
Nokian tyres

Compania finlandeză Nokian Tyres a anunțat că va continua producția în Rusia pentru a-și păstra controlul asupra fabricii locale, într-un moment în care multe companii își opresc operațiunile în semn de protest față de invazia Ucrainei de către Rusia.

„Prin continuarea exploatării fabricii de anvelope pentru autoturisme din Rusia, dorim să ne asigurăm că fabrica este operată și controlată de Nokian Tyres și în viitor”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Reuters.

Compania a mai spus că acest lucru ar ajuta, de asemenea, să se asigure că produsele sale nu au fost folosite în scopuri militare, problemă cu care s-au confruntat germanii de la Bosch.

Înainte de războiul din Ucraina, Nokian producea aproximativ 80% dintre cele 20 de milioane de anvelope pe care le realizează anual, în Rusia. Produce anvelope pentru autoturisme în Rusia, în timp ce anvelopele pentru vehicule mai grele sunt produse în Finlanda sau în altă parte.

Acțiunile Nokian au scăzut cu până la 13% luni, după ce cotidianul Helsingin Sanomat și alte mass-media finlandeze au raportat că compania a părut să le spună analiştilor într-un apel de săptămâna trecută că va căuta să câștige cote de piață de la rivalii care părăsesc Rusia, cum ar fi precum Michelin, Continental și Bridgestone, sau acele activități care reduc acolo, precum Pirelli.

Nokian a negat acest lucru marți. „Duminică, Nokian Tyres a fost în centrul atenției în presă cu privire la un apel de la un analist”, a spus acesta, spunând că acum face o „corecție pentru mass-media”.

Directorul executiv al Nokian, Jukka Moisio, a declarat într-un interviu publicat luni pentru Helsingin Sanomat că compania nu dorește ca fabrica sa din Rusia să ajungă „în mâini greșite”, pentru a evita ca fabricile sale rusești să fie folosite pentru a produce anvelope pentru armată.

„În opinia noastră, este mai bine ca fabrica să fie în controlul nostru decât al altcuiva”, a spus Moisio.

Partidul de guvernământ al Rusiei a declarat în această lună că o comisie guvernamentală a aprobat primul pas către naționalizarea activelor firmelor străine care părăsesc țara.

Nokian a spus că va căuta să sporească capacitatea mai rapid la fabricile sale din Finlanda și Statele Unite și că va căuta capacitate suplimentară în altă parte.

Compania a anunțat că toate anvelopele vândute în țările nordice în viitor vor fi produse în Finlanda, iar anvelopele vândute în America de Nord vor fi produse în Statele Unite sau Finlanda și a adăugat că își propune să își diversifice mai mult din punct de vedere geografic producția.

Sursa foto: Nokian tyres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *