Firma de consultanță IT Accenture anunță că va investi trei miliarde dolari în Inteligența Artificială pentru următorii trei ani

inteligenta artificiala Accenture_01

Firma de consultanță și IT Accenture a anunțat o investiție de 3 miliarde de dolari pe o perioadă de trei ani în divizia sa Data & AI, oferind clienților din toate industriile posibilitatea să progreseze rapid, responsabil și să folosească Inteligența Artificială (IA) pentru a obține o creștere accelerată, eficiență și reziliență, potrivit unui comunicat de presă.

„Companiile care construiesc o bază solidă de Inteligență Artificială prin adoptarea și extinderea tehnologiei acum, când aceasta este matură și oferă o valoare clară, vor fi mai bine poziționate pentru a se reinventa, a concura și a atinge noi niveluri de performanță. Clienții noștri operează în medii complexe și, într-un moment în care tehnologia se schimbă rapid, înțelegerea noastră profundă a soluțiilor din ecosistem ne permite să îi ajutăm să se orienteze rapid și eficient pentru a lua decizii inteligente”, a declarat Julie Sweet, președinte și CEO, Accenture.

Potrivit comunicatului de presă, investiția se bazează pe poziția de lider de peste zece ani a Accenture în domeniul Inteligenței Artificiale. Expertiza companiei cuprinde peste 1.450 de brevete și cereri de brevete în curs de examinare la nivel mondial și sute de soluții la scară largă pentru clienți, de la marketing la retail și de la securitate la producție.

„Accenture lucrează în prezent cu mulți clienți la proiecte de inteligență artificială generativă, cum ar fi sprijinirea unui grup hotelier în gestionarea cererilor clienților sau a unui sistem judiciar în sintetizarea informațiilor despre procesele judiciare din sute de mii de documente complexe”, transmite compania.

Potrivit comunicatului de presă, anunțul companiei include o serie de investiții pe care Accenture le face pentru a ajuta companiile să dezvolte noi strategii, modele de operare  și arhitectura digitală de bază de care vor avea nevoie pentru a valorifica inovația AI:

  • Accenture va investi în resurse, soluții pentru industrie, ventures, achiziții, talente și parteneriate de ecosistem, care vor aprofunda și dezvolta noi competențe și abilități pentru Inteligența Artificială cu rol de diagnosticare, predicție și generare. 
  • Divizia Data & AI își va dubla personalul, ajungând la 80.000 de profesioniști, printr-un mix de angajări, achiziții și training.
  • Noul AI Navigator for Enterprise este o platformă generativă bazată pe inteligență artificială, care va ajuta clienții să definească cazuri de afaceri, să ia decizii, să parcurgă traseele de inteligență artificială, să aleagă arhitecturi și să înțeleagă algoritmii și modelele pentru a genera valoare în mod responsabil. Pornind de la eforturile proprii ale Accenture, platforma va include resurse menite să accelereze practicile responsabile de Inteligență Artificială și programele de respectare a conformității.
  • Accenture va crea acceleratoare pentru pregătirea în materie de date și inteligență artificială în 19 industrii distincte, precum și modele industriale și funcționale predefinite care să profite de noile capacități generative ale inteligenței artificiale.
  • Pentru a avansa în utilizarea inteligenței artificiale generative, Centrul pentru Inteligența Artificială Avansată este dedicat maximizării valorii acestei tehnologii la nivelul clienților și în cadrul Accenture. Acest lucru include cercetare și dezvoltare și investiții extinse pentru a reimagina furnizarea de servicii folosind capabilități generative și alte capabilități emergente de inteligență artificială.
  • Accenture va investi în relații noi și existente în cadrul ecosistemelor sale de cloud, date și inteligență artificială de top din industrie, pentru a reinventa tipul de muncă realizat pentru clienți. De exemplu, dezvoltatorii care folosesc modele pre-construite pentru a îmbunătăți prototiparea sau creatorii care construiesc medii virtuale dinamice care se pot adapta în funcție de schimbările din lumea reală.

„În următorul deceniu, Inteligența Artificială va fi o mega-tendință, care va transforma industriile, companiile și modul în care trăim și lucrăm, pe măsură ce Inteligența Artificială generativă va transforma munca realizată în 40% din timp”, a declarat Paul Daugherty, director executiv al grupului Accenture Technology.

Comentarii

  1. Buși-v-ar Domnul Savaot in miezul vostru de diavoli ce doriti distrugerea omului !
    Treziti-va pana nu va trazneste Cel ce a facut Cerurile, pamantul, apele, animalele, pasarile, vietatile de sub pamant si din ape. Si pe om, care l-a pus sa stapaneasca pamantul si nu sa-l distruga si sa se omoare intre ei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *