Firma unui fost director general CNAIR a început forajele din Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada Sudului București – Alexandria

Foraje Autostrada Bucuresti Alexandria

Firma de proiectare DP Consult care aparține fostului director general CNAIR Mircea Pop a început investigațiile geotehnice din Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada Sudului București – Alexandria. Contractul pentru Studiul de Fezabilitate a fost semnat în aprilie 2022 pentru 16 milioane lei și o durată de 14 luni, iar studiul de fezabilitate va stabili profilul: autostradă sau drum expres.

Drumul Național 6 București – Alexandria este una dintre cele mai periculoase șosele din țară, trece prin numeroase localități, configurația este cu o singură bandă/sens și frecvent se produc accidente frontale deosebit de grave.

Mircea Pop, fost consilier al lui Adrian Năstase, a fost acuzat de ANI de conflict de interese pentru că, în calitate de director general CNAIR (n.r pe atunci CNADNR), a prelungit consultanța pentru Autostrada Arad – Timișoara, acordând contractul firmei DP Consult unde era acționar majoritar.

Pentru început, pe traseul cu o lungime de 77 de kilometri studiul geotehnic se face cu o singură foreză, dar proiectantul va crește mobilizarea, a anunțat marți, CNAIR.

„Astăzi au fost demarate investigațiile geotehnice pentru Autostrada București – Alexandria. CNAIR SA, în calitate de beneficiar și Asocierea SC DP Consult SA – SC Explan SRL – SCA Teaha & Fuzesi, în calitate de prestator, au transmis informări către autoritățile publice locale în vederea permiterii accesului utilajelor pe terenurile proprietate privată unde sunt programate studiile de teren. În prezent, pe teren a fost mobilizată o instalație de forat, urmând ca în perioada următoare prestatorul să mobilizeze și restul utilajelor asumate și declarate. În paralel cu investigațiile geotehnice prestatorul efectuează activități de deminare, investigații arheologice și studii topografice”, a transmis CNAIR.

DP Consult a câștigat, după reevaluare și lotul Filiași – Drobeta Turnu Severin, primul lot al Autostrăzii Oltenia – Banat de la Filiași la Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *