Florin Cîțu: Deficitul bugetar o să crească cu 2,5 miliarde lei. Dar va scădea ca procent din PIB, pentru că avem un PIB nominal mai mare

Carmen Radu aug. 10, 2021 1 comentarii
Florin Citu

Deficitul bugetar al României va crește cu 2,5 miliarde de lei, față de estimarea inițială a autorităților, a anunțat marți premierul Florin Cîțu, precizând că el va scădea totuși ca procent din Produsul Intern Brut, deoarece PIB-ul nominal va fi mai mare.

„Așa cum arată cifrele, deficitul bugetar care era la începutul anului de 80 de miliarde o să crească cu 2,5 miliarde la această rectificare bugetară, dar va scădea ca procent din PIB, pentru că avem un PIB nominal mai mare”, a spus premierul.

„Cu siguranță vor fi modificări față de forma inițială (a rectificării bugetare), dar nu vom depăși deficitul bugetar de la începutul anului și va fi mai mic decât la început. Pentru mine este important ca rectificarea bugetară să meargă în direcția susținerii programului de guvernare, în susținerea investițiilor și a susținerii creșterii economice, care anul acesta va fi una foarte bună”, a mai afirmat el.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii

 1. E o iluzie!
  Cresterea PIB-ului prin inflatie!
  Nu se mai produce nimic in Ro!
  Totul e din import!
  Romania este debuşeu pentru UE,Turcia, China etc.
  Am vazut rosii din Nigeria!
  De asta creste PIB-ul Romaniei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.