Fluxurile de gaz rusești către Germania prin conducta Yamal s-au oprit

Redacția mart. 3, 2022 0 comentarii
gazprom, gaze, nord stream 2, gazoduct, rusia, energie, furnizor

Fluxurile de gaze rusești din Polonia către Germania prin conducta Yamal-Europa s-au oprit, joi, arată datele operatorului de conducte Gascade, deși exista cerere de ambele părți, scrie Reuters.

Potrivit datelor, livrările de gaz către vest au fost în mare parte de circa aproximativ 17,5 milioane kWh/h la punctul de contorizare Mallnow, cu aproximativ 10 ore înainte de oprire.

Datele operatorului Gascade au arătat oferte preliminare de 6,4 milioane kWh/h pentru următoarele 24 de ore pentru livrările spre vest, în timp ce ofertele pentru debite spre est erau de 6,1 milioane kWh/h.

Gazprom a transmis joi că trimite gaz în Europa prin Ucraina în conformitate cu solicitările clienților.

Agenția de presă Interfax a raportat anterior că aprovizionarea cu gaz spre vest prin rută a fost rezervată pentru 3 martie.

Aprovizionarea cu energie din Rusia a fost în centrul atenției pe fondul invaziei Ucrainei, pe care Rusia o descrie drept o „operațiune specială”.

Livrările de gaze instabile ale Rusiei și cererea mare de combustibil pe măsură ce economiile se redresează după pandemie au dus la o creștere a prețurilor la gaze în Europa.

Gazprom a trimis în mod intermitent gaz către vest în ultimele zile, pe fondul cererii mari din Europa. De asemenea, a crescut livrările către Europa prin Ucraina, o altă rută cheie.

Gazul rusesc reprezintă aproximativ 40% din cererea europeană de gaze, în timp ce conducta Yamal-Europa reprezintă, de obicei, aproximativ 15% din oferta Rusiei de gaz către Europa și Turcia.

Secțiunea germano-polonă a conductei a trecut în modul invers, spre est, pe 21 decembrie, deoarece cumpărătorii din Polonia au apelat la proviziile stocate din Germania, în loc să cumpere mai mult gaz rusesc la prețuri spot ridicate.

sursa foto: Facebook/ Gazprom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *