Fluxurile de gaze din Rusia către Europa prin conducta Yamal s-au oprit, din nou, vineri

Redacția mart. 4, 2022 0 comentarii
gazprom, gaze, nord stream 2, gazoduct, rusia, energie, furnizor

Fluxurile de gaze naturale din Rusia spre vest prin conducta Yamal-Europa s-au oprit din nou vineri, după o oprire similară joi, arată datele operatorilor de conducte, citate de Reuters.

Fluxurile către Germania prin punctul de contorizare Mallnow au fost de aproximativ 101.119 kilowați pe oră (kWh/h) mai devreme vineri dimineață și au fost de aproximativ 13,5 milioane kilowați pe oră peste noapte.

Joi, fluxurile de gaze rusești din Polonia către Germania prin Yamal s-au oprit, dar compania rusă de energie Gazprom a reluat ulterior livrările și a rezervat 7,8 milioane de kilowați-oră pe oră de capacitate de tranzit de gaze prin conductă pentru vineri dimineața până sâmbătă dimineața.

Conducta dintre Polonia și Germania reprezintă, de obicei, aproximativ 15% din aprovizionarea cu gaz din Rusia către Europa și Turcia. Din decembrie, însă, a funcționat în sens invers și a condus la creșterea prețurilor la gaze în Europa.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va continua să furnizeze gaze piețelor mondiale, deși Statele Unite și aliații săi europeni au întărit sancțiunile împotriva Moscovei după invazia Rusiei în Ucraina.

Sursa foto: Facebook/ Gazprom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.