FMI avertizează cu privire la „impactul sever” al războiului din Ucraina asupra economiei globale

Redacția mart. 6, 2022 0 comentarii
FMI Fondul Monetar International foto captura video imf.org

Fondul Monetar Internațional a avertizat sâmbătă cu privire la un „impact grav” asupra economiei globale din cauza războiului din Ucraina, scrie BBCR.

„Deși situația rămâne extrem de fluidă și perspectivele sunt supuse unei incertitudini extraordinare, consecințele economice sunt deja foarte grave”, a scris fondul într-un comunicat. „Dacă conflictul ar escalada, prejudiciul economic ar fi cu atât mai devastator”.

Prețurile la energie și la mărfuri au crescut, se arată în comunicat, adăugându-se la inflația existentă. Sancțiunile radicale aplicate acum împotriva Rusiei vor avea, de asemenea, consecințe ample.

Țările cu legături economice strânse cu Ucraina și Rusia vor fi lovite în mod deosebit de puternic, a spus FMI, cu un risc deosebit de penurie și întrerupere a aprovizionării, pe lângă tensiunile cauzate de afluxurile de refugiați.

Consiliul executiv al FMI s-a reunit vineri pentru a discuta despre efectele economice ale războiului. Consiliul se așteaptă să se întrunească din nou săptămâna viitoare pentru a evalua o cerere din partea Ucrainei de finanțare de urgență de 1,4 miliarde de dolari.

 

Foto: Fondul Monetar International foto / imf.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.