Fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, spune că ChatGPT este „teribil” acum. „Ar putea dura cel puțin 50 de ani pentru a obține o inteligență artificială supraumană”

ChatGPT

ChatGPT, instrumentul de inteligență artificială generativă (AI) extrem de popular al OpenAI, este în prezent o „teribil” atunci când este folosit pentru a scrie articole pe Wikipedia, a declarat pentru Euronews.com fondatorul platformei, Jimmy Wales.

El precizează că ar putea dura cel puțin 50 de ani pentru a obține o inteligență artificială supraumană. Deși crede că este posibil ca AI să depășească oamenii în viitorul îndepărtat, este mai probabil ca instrumentele de inteligență artificială să continue să sprijine activitățile intelectuale.

În ciuda criticilor sale la adresa modelelor actuale de inteligență artificială generativă, Wales nu a exclus posibilitatea ca inteligența artificială să fie folosită pentru Wikipedia. El a declarat că, dacă ar fi creat un instrument care să găsească greșeli într-un articol din Wikipedia, comparându-l cu sursele pe care le folosește, ar putea ajuta la eliminarea inexactităților.

Acesta spune că ia în considerare un proiect Wikipedia care să utilizeze inteligența artificială, dar a precizat că nu există nimic concret în acest moment.

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

    • Autorul articolului probabil a folosit “IA” pentru a traduce din sursa originala, altfel nu imi explic modul “teribil” in care este scris. Paragrafe unu dupa altu in care se zice acelasi lucru cu 90% aceleasi cuvinte – cele cu “el a declarat / el a spus”, sau “este in prezent ‘o’ teribil”, sau “inteligenta artificiala generativa – abreviat IA”.
      GG “redactia”!!

    • Probabil că în 6-9luni vei vedea tu că nu ai dreptate. Inteligența umană este bazată pe cercetare, interacțiune, intuiție, inovație și multe altele. Produsul inteligenței artificiale se bazează pe modele și informații deja existente compilate într-o lucrare de calitate de cele mai multe ori îndoielnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *