Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român ia o finanțare de 119 milioane de lei de la OTP Bank pentru dezvoltarea a 23 de noi benzinării Rompetrol

benzinarie Rompetrol

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR) a contractat recent o finanțare de 119 milioane lei (circa 24,75 milioane USD) pentru accelerarea programului de retail – dezvoltarea de noi stații distribuție carburanți, de la OTP Bank România, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Finanțarea acordată companiei KMG Rompetrol Development – vehiculul investițional al Fondului pentru partea de retail, are o maturitate de 8 ani și este destinată refinanțării dezvoltării a 23 de noi benzinării. Operate de Rompetrol Downstream sub brandul Rompetrol, acestea vor comercializa exclusiv gama de carburanți auto Efix – produși de rafinăria Petromidia Năvodari.

Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român deține în prezent o rețea de 40 de benzinării pe plan intern și și-a propus extinderea cu 44 de noi unități în următorii cinci ani. Cele 84 benzinării ale Fondului în România vor contribui la crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă, peste 5.000 de persoane implicate în diverse faze de dezvoltare (design, execuție, construcție) și peste 1.200 parteneri comerciali.

OTP Bank România a participat recent, în calitate de bancă co-finanțatoare, la acordarea unui credit sindicalizat în valoare de 83 de milioane de euro pentru un alt proiect important al FIEKR – construcția unei noii centrale de cogenerare pe platforma Petromidia Năvodari. Finanțarea acordată compania Rompetrol Energy (vehiculul investițional al Fondului pentru acest proiect) reprezintă circa 65% din valoarea necesară realizării investiției, care este estimată la 148 milioane USD.

Termenul estimat pentru punerea în funcțiune a centralei de cogenerare este finele lunii iulie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.