Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri aprobă primele garanţii în Programul IMM Invest 2021

semnare contract pixabay Sursa foto: Pixabay

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) aprobă joi primele garanţii în Programul IMM Invest 2021, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, citat de Agerpres.

“Programul IMM Invest 2021, Agro Invest, IMM Factoring şi IMM Leasing au demarat oficial od ată cu publicarea în Monitorul Oficial a normelor de implementare. Practic, pe 12 aprilie, au fost publicate în Monitorul Oficial hotărârile de Guvern. Pe platforma IMM Invest deja beneficiarii se pot înscrie. Platforma nu a fost închisă deloc, pentru că Programul a fost prelungit de către Comisia Europeană la solicitarea Guvernului României într-o primă fază până la 30 iunie şi, în cea de-a doua fază, până la sfârşitul acestui an, 31 decembrie 2021.”, a menţionat Dumitru Nancu, în cadrul evenimentului online “vorbIMM despre IMM Invest 2021”.

“Astăzi vom deschide aplicaţia web-plafon în care instituţiile financiar-bancare, cele 21 (care din 14 miliarde lei au subscris 20 de miliarde lei), deci suprasubscris, iar la Agro IMM Invest dintr-un miliard, cât a alocat Guvernul, avem 5 miliarde suprasubscrise vor încărca deja dosarele aprobate. Deci din punct de vedere al întreprinzătorului, Programul IMM Invest s-a deschis încă de la 12 aprilie, iar astăzi vom aproba primele garanţii. Suntem în linie dreaptă.”, a menţionat Nancu.

Potrivit acestuia, pentru Programul Agro Invest sunt în platformă 1.115 cereri înscrise. Totodată, la Noua Casă sunt 200 de cereri, 23% din plafon fiind consumat în 20 de zile. “Deja pe IMM Invest sunt 7.000 de cereri, declaraţii IMM care au plecat deja la bancă”, a mai spus Nancu, a menţionând că probabil joi vor fi aprobate şi încărcate în platformă. “Ne-am automatizat procesul de verificare. Întreprinzătorii pot vedea inclusiv pe telefon unde care este stadiul cererii (este la Fond, este la bancă, etc).”, a explicat acesta.

Directorul general al FNGCIMM a subliniat, totodată, că Programul IMM Invest este cel mai important instrument financiar pe care Guvernul l-a folosit pentru redresarea economică. Acesta a a mai spus că, în şase luni, s-a acordat un număr record de finanţări totale, peste 25.500.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *