Ford anunță prețurile de lansare în România pentru Transit Courier și Tourneo Courier, fabricate în uzina Ford Otosan din Craiova. Versiunile electrice intră în producție în 2024

Ford Transit Courier, Ford Tourneo Courier Sursa foto: Ford

Ford România a anunțat vineri cât vor costa, la lansare, Transit Courier și Tourneo Courier, fabricate în uzina Ford Otosan din Craiova, precizând totodată că versiunile electrice intră în producție în 2024, conform unui comunicat al producătorului auto.

Courier va fi disponibil în trei versiuni de caroserie: Transit Van, Transit Double Cab și Tourneo. Primele două vor putea fi echipate atât cu motorizări pe benzină – 1.0 EcoBoost, cât și diesel – 1.5 EcoBlue, iar cea din urmă doar cu unități pe benzină. E-Transit Courier și E-Tourneo Courier vor debuta ulterior, în 2024.

Producția lui Transit Courier și Tourneo Courier va începe anul acesta la fabrica Ford Otosan din Craiova.

Prețurile speciale de lansare pornesc de la 15.550 euro fără TVA pentru Transit Courier și de la 18.100 euro fără TVA pentru Tourneo Courier.

Conform companiei, ambele modele au fost complet reproiectate, pentru a crește gradul de productivitate și spațiul de la interior și integrează soluții inteligente pentru depozitare, acces, conectivitate și asistență activă. Transit Courier a fost proiectat în jurul unei suprafețe de marfă mai mari și mai ușor configurabilă, care oferă cu 25% mai mult volum de încărcare față de modelul anterior, inclusiv sarcină utilă crescută și posibilitatea de a transporta doi europaleți.

„Transit Courier reprezintă un nou început pentru Ford în segmentul în care concurează, fiind construit pentru a satisface nevoile de productivitate, eficiență și durabilitate ale clienților noștri. Am încredere că piața va aprecia dimensiunile interioare care au crescut semnificativ, dar și echiparea generoasă pe care o propunem încă de la versiunea de bază. Ford Pro este liderul incontestabil al pieței de vehicule comerciale în Europa și ne bucurăm că, datorită noului Transit Courier, vom juca un rol și mai important pe segmentul pe care acesta concurează în piață. De asemenea, rețeaua de dealeri autorizați Ford Transit Center este pregătită să consilieze clienții pe partea tehnică de produs, dar și să ofere soluții after-sales și costuri de finanțare și exploatare eficientizate”, a declarat Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania Services.

Transit Courier poate fi comandat în două versiuni de motorizare – 1.0 EcoBoost (100 CP / 125 CP) sau 1.5 EcoBlue (100 CP), ambele cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opțional, clienții pot opta pentru o cutie de viteze automată cu 7 trepte, disponibilă pentru unitatea pe benzină de 125 CP. Tourneo Courier este oferit într-o singură versiune de motorizare, pe benzină – 1.0 EcoBoost cu 125 CP, disponibil atât cu transmisie manuală cu 6 trepte, cât și cu transmisie automată cu 7 trepte.

Transit Courier și Tourneo Courier se vor fabrica în uzina Ford Otosan de la Craiova. Comenzile sunt deja deschise, iar primele livrări sunt programate pentru finalul acestui an. Versiunile electrice, E-Transit Courier și E-Tourneo Courier, vor intra în producție ulterior, în 2024.

Sursa foto: Ford

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *