Ford declanșează concedieri: peste 1.000 de locuri de muncă din Germania vor fi desființate

Redacția ian. 20, 2023 0 comentarii
Ford

Gigantul auto american Ford, care are o fabrică și în România, intenționează să desființeze peste o mie de locuri de muncă la principala sa uzină din Köln, Germania, a anunțat vineri publicația auto germană Automobilwoche, citând surse anonime.

Șeful comitetului de întreprindere a convocat pentru luni o întâlnire pentru toți cei 14.000 de angajați ai uzinei din Köln, cea mai mare fabrică din Germania a Ford, potrivit raportului.

Ford, care, potrivit site-ului său, are aproximativ 20.000 de angajați în Germania, a refuzat să comenteze raportul, dar a declarat că transformarea către vehiculele electrice necesită „schimbări semnificative” în modul în care produce automobile.

„Nu avem niciun comentariu cu privire la speculațiile actuale despre o posibilă restructurare la Ford în Europa”, a declarat un purtător de cuvânt într-o declarație scrisă.

„Transformarea [către un portofoliu complet electric] necesită schimbări semnificative în modul în care dezvoltăm, construim și vindem vehiculele Ford și va avea un impact asupra structurii noastre organizaționale, a talentelor și a competențelor de care vom avea nevoie în viitor”, arată compania.

„Mai multe detalii vor fi împărtășite după ce planurile noastre vor fi definitive și după ce ne vom fi informat mai întâi angajații”, a adăugat declarația.

Ford investește aproximativ 2 miliarde de dolari în extinderea uzinei sale din Köln, care produce la Ford Fiesta, precum și motoare, și transmisii, pentru a produce un model de volum complet electric.

Constructorul auto american s-a angajat să vândă exclusiv autoturisme electrice în Europa până în 2030 și plănuiește trei noi vehicule electrice pentru pasageri și patru noi vehicule comerciale electrice în Europa până în 2024.

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *