Ford Motor recheamă 198.000 de SUV-uri în Statele Unite

Redacția sept. 2, 2022 0 comentarii
Ford

Ford Motor recheamă 198.000 de SUV-uri în Statele Unite, pentru a înlocui ansamblul motorului aerotermei, după raportarea a 25 de incendii, a anunţat joi compania, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Rechemarea acoperă vehiculele Ford Expedition şi Lincoln Navigator din anii 2015-2017. F

ord a spus că a avut trei rapoarte de incendii legate de daune materiale aduse structurilor şi unul care implică răni minore.

Ford va anunţa proprietarii începând cu 12 septembrie.

Rechemarea nu are legătură cu rechemarile de siguranţă aprobate în iulie, referitoare la vehiculele Expedition şi Navigator mai noi, din 2021, pentru un risc de incendiu în compartimentul motorului care provine din cutia de joncţiune a bateriei, a spus Ford.

Datele au arătat că problema din noua rechemare afectează vehiculele cu un kilometraj mai mare, a spus compania.

Ford a mai spus că recheamă 1.175 de vehicule electrice Mustang Mach-E din modelul anului 2022, deoarece este posibil ca semiaxele punţii dreapta-spate să fi fost fabricate incorect şi o piesă s-ar putea rupe.

Dealerii vor inspecta şi vor înlocui semiaxele din dreapta-spate după cum va finecesar.

Ford a spus că nu are rapoarte de defecţiuni în rândul proprietarilor, dar luna trecută a aflat că uzina de asamblare din Cuautitlan, Mexic, a identificat 2 vehicule cu axele respective rupte.

Ford a efectuat în acest an cele mai multe rechemări, în rîndul producătorilor auto din Statele Unite, cu 52 de campanii separate de rechemare, acoperind aproximativ 7,4 milioane de vehicule.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *