Fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu, primul român numit în conducerea Institutului European pentru Inovare și Tehnologie

Razvan Nicolescu

Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, a fost numit membru în consiliul de conducere al Institutului European pentru Inovare și Tehnologie (EIT), potrivit unui comunicat al instituţiei europene.

Numirea lui Răzvan Nicolescu în Consiliul Director al EIT reprezintă prima nominalizare a unui român în forul de conducere a acestei instituţii europene, fiind rezultatul final al unui complex proces de recrutare derulat de un panel independent de experţi.

În afară de Răzvan Nicolescu, alţi trei membri au fost numiţi de Comisia Europeană în Consiliul Director al EIT: Jan Figel (fost comisar european şi vice-prim-ministru slovac), Janis Grevins (profesor universitar) şi Nora Khaldi (CEO al unei companii de biotech).

Mandatul noilor membri ai Consiliului Director este de 4 ani.

Forul de conducere al EIT stabileşte direcţiile strategice de acţiune ale instituţiei UE, fiind compus din profesionişti cu experienţă din domeniile inovarii, tehnologiei şi mediului de afaceri.

Schimbările climatice, energia curată şi mobilitatea urbană sunt printre cele mai importante domenii de activitate ale EIT.

Instituţia europeană care gestionează politica europeană în domeniul inovării are un buget de aproximativ 4 miliarde de euro pentru următorii 5 ani.

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și Luminița Odobescu, reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană, au salutat, luni, nominalizarea lui Răzvan Nicolescu în forul de conducere a EIT.

Săptămâna trecută, Răzvan Nicolescu a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *