Fostul președinte fugar al Nissan, Carlos Ghosn, a dat în judecată compania pentru 1 miliard de dolari/ Carlos Ghosn se ascunde din 2019 în Liban, după ce a evadat din Japonia

carlos ghosn Foto: Wikipedia

Fostul președinte al Nissan, Carlos Ghosn, a dat în judecată compania pentru mai mult de un miliard de dolari, într-un proces depus luna trecută la procuratura din Liban, potrivit unei copii a procesului consultată de Reuters.

În documentele depuse la instanță pe 18 mai, Ghosn acuză Nissan, împreună cu alte două companii și 12 persoane fizice menționate, de infracțiuni, inclusiv defăimare, calomnie, calomnie și fabricarea de dovezi materiale.

O sursă judiciară a declarat că procurorul a programat o ședință de judecată pe 18 septembrie pentru a începe procedurile.

Un purtător de cuvânt al Nissan a declarat că firma nu va face niciun comentariu în această privință.

Ghosn, cândva un titan al industriei auto mondiale, a fost arestat în Japonia la sfârșitul anului 2018 și acuzat de comportament financiar necorespunzător. El a negat acuzația și a declarat că detenția sa a făcut parte dintr-un complot al directorilor Nissan pentru a bloca o fuziune.

Francezo-libanezo-brazilianul Carlos Ghosn a evadat din Japonia ascuns într-o cutie la bordul unui avion privat în decembrie 2019, fugind în Liban, țara în care a crescut. Ghosn aștepta un proces în Japonia sub acuzația de subdeclarare a veniturilor, abuz de încredere și deturnare de fonduri ale companiei – acuzații pe care le-a negat în mod repetat.

După ce a ajuns în Liban, Ghosn a declarat că scapă de un sistem judiciar “măsluit” în Japonia și că intenționează să-și reabiliteze numele.

 

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *