FOTO Castelul Miko din Olteni va fi reabilitat cu fonduri PNRR

Castelul Miko Olteni Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Covasna

În condițiile în care clădirea se degrada continuu, administrația județeană a început cu 15 ani în urmă demersurile de preluare de la proprietar, urmașii grofului Miko Miklos, a castelului Miko din Olteni, scrie Radio Târgu Mureș.

În 2014, castelul și dependințele au fost cumpărate de Consiliul Județean Covasna și de Primăria Bodoc, însă pentru reabilitarea acestora s-a așteptat apariția fondurilor PNRR.

Vicepreședintele CJ Covasna, Henning Laszlo: „Valoarea maximă a finanțării nerambursabile este de 8,3 milioane de lei, iar diferența până la 13 milioane este contribuția proprie. Contractul a fost semnat săptămâna trecută cu firma câștigătoare, care în 2-3 săptămâni începe lucrările. Acestea, conform contractului PNRR, trebuie să se termine cel târziu până la sfârșitul anului 2026. Castelul, după finalizarea reabilitării, va fi un muzeu ecvestru secuiesc”.

Pentru reabilitarea celorlalte obiective achiziționate împreună cu castelul propriu-zis, respectiv Grădina Engleză, alte clădiri și gardul ce împrejmuiește cele 9 hectare ale proprietății, autoritățile speră să acceseze noi fonduri europene.

Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Covasna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *