Franța: Guvernul transmite companiei TotalEnergies că trebuie să accelereze tranziția către energiile regenerabile, în timp ce activiști ecologiști au încercat să boicoteze adunarea generală a acționarilor companiei

Redacția mai 26, 2023 0 comentarii
totalenergies

Companiile de petrol și gaze “trebuie să se reinventeze, trebuie să renunțe la combustibilii fosili”, a declarat ministrul Agnès Pannier-Runacher, referindu-se în special la rapoartele IPCC, transmite LeFigaro.fr.

Ministrul francez pentru Tranziția energetică, Agnès Pannier-Runacher, a cerut vineri grupului TotalEnergies să meargă “mai repede” în ceea ce privește dezvoltarea energiilor regenerabile, în timp ce activiștii ecologiști încearcă să împiedice desfășurarea adunării generale a acționarilor săi la Paris. “Total investește în energiile regenerabile, dar provocarea este de a merge mai repede, mai puternic și mai ales mai repede , a declarat ministrul, invitată a postului de radio Franceinfo, cerând companiei energetice să pună accentul pe regenerabile .

Companiile de petrol și gaze “trebuie să se reinventeze, trebuie să renunțe la combustibilii fosili”, a spus ministrul, referindu-se în special la rapoartele IPCC: ” nu vor avea niciun viitor, niciun viitor – și i-am spus lui Patrick Pouyanné pentru Total-, dacă nu vor fi capabile să traseze aceste traiectorii de ieșire din combustibilii fosili și de decarbonizare”.

În timp ce au avut loc încăierări între poliție și manifestanți pentru climă, în apropierea sălii pariziene unde urmează să se desfășoare adunarea generală a grupului francez, ministrul a criticat manifestațiile “neanunțate”, care “creează de la dezordine la ordine publică”. Cu toate acestea, ea a distins, pe fond, “problema ridicată de aceste acțiuni și care este o întrebare foarte bună”.

“Din momentul în care demonstrația nu este anunțată, ne aflăm într-o expresie dezorganizată, chiar dacă activiștii au pus dezbaterea în cadrul adunării generale”, a reamintit dna Pannier-Runacher, referindu-se la rezoluția consultativă a organizației de acționari activiști Follow This, care abordează în principal emisiile indirecte de CO2.

“Aveți un vot care va avea loc cu privire la politica climatică a Total și în acest context poate avea loc dezbaterea și putem pune efectiv presiune asupra Total”, a adăugat ministrul. Întrebată despre oprirea investițiilor TotalEnergies în petrol, ea a considerat că “sunt traiectorii care se construiesc în timp “, amintind că Franța a oprit exploatarea hidrocarburilor pe teritoriul său.

În ceea ce privește controversatul proiect de gazoduct încălzit Eacop dezvoltat de TotalEnergies în Uganda, ministrul a cerut să se “evite să se dea lecții”, în special în ceea ce privește această țară, subliniind că țările africane pe care le întâlnește, în special în cadrul conferințelor pentru climă, exprimă “nevoia de mijloace de dezvoltare” și face trimitere la țările europene la bilanțul lor în materie de emisii, “mai rău” decât al lor.

 

Foto: .energyconnects.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *