Franța oprește finanțarea firmelor afectate de pandemie pentru că „vaccinarea oferă calea ieșirii din criză”

Carantina franta pexels

Franța este gata să înceapă să reducă sprijinul financiar acordat întreprinderilor și lucrătorilor afectați de pandemia de coronavirus, deoarece programul de vaccinare oferă o cale de ieșire din criză, a declarat duminică ministrul Muncii, Elisabeth Borne, potrivit Bloomberg.

Guvernul francez a cheltuit peste 40 de miliarde de euro în 2020 și 2021 pentru a proteja ocuparea forței de muncă. Circa 2,7 milioane de oameni beneficiau de sprijinul de la stat, luna trecută, în creștere față de 2,4 milioane în martie, a declarat Borne pentru postul de radio France Inter.

„Cu vaccinările putem vedea luminița de la capătul tunelului”, a spus Borne.

Până sâmbătă, mai mult de 25 de milioane de persoane primiseră cel puțin o doză de vaccin în Franța, 36,1 milioane de doze fiind administrate în total.

„Trecem într-o nouă fază; reducem treptat ajutorul de urgență pus în aplicare în timpul crizei și vom acorda sprjin cât mai țintit. Vom avea grijă să nu oprim asistența prea repede în această perioadă, ci să sprijinim sectoarele și zonele care sunt încă în dificultate”, a spus ministrul.

Guvernul francez va continua să acopere 100% din costurile întreprinderilor mai afectate, cum ar fi hotelurile, cafenelele și restaurantele, pe tot parcursul lunii iunie, a spus ministrul. Partea acoperită de companii va crește ulterior progresiv până la 40% în septembrie.

Ministrul a adăugat că industrii precum industria aerospațială, care a fost afectată de o scădere mondială a călătoriilor din cauza restricțiilor, beneficiază de un plan pe termen lung de protejare a locurilor de muncă, pentru 24 de luni, care ajută în prezent peste 800.000 de oameni.

Ministrul intenționează să poarte discuții cu sindicatele și organizațiile patronale pe 7 iunie pentru a discuta despre cum să protejeze cele mai fragile sectoare și zone pe măsură ce țara iese din criza de sănătate.

Ministrul bugetului, Olivier Dussopt, a declarat sâmbătă agenției de presă Agence France-Presse că ajutorul financiar pentru întreprinderile și lucrătorii francezi va mări deficitul bugetar al țării la aproximativ 220 miliarde de euro în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *