Fructele și legumele din Turcia cu reziduuri de pesticide și carnea de pui și produsele din carne de pui din Polonia infestate cu Salmonella domină clasamentul notificărilor la nivelul Uniunii Europene

tractor pesticide agricultura Pexels sursa foto: Pexels

299 de notificări au fost efectuate de statele membre, în 2022, în legătură cu importurile de fructe și legume din Turcia, la categoria de pericol ”Reziduuri de pesticide”, scrie Lanțul Alimentar.

190 de notificări au vizat loturi de carne de pui și produse din carne de pui infestate cu Salmonella, având ca origine Polonia.

Pe locul trei s-au situat ambalajele și recipientele ( materiale care intră în contact cu alimentele ) fabricate în China, 76 de notificări.

Nucile, produsele din nuci și nucile destinate însămânțării ( migdale, alune de pădure, caju, pecan, fistic, etc. ) originare din Nigeria, 66 de probe infestate cu Salmonella.

53 de probe de nuci, produse din nuci și nuci destinate însămânțării infestate cu Aflatoxină, țară de origine: Statele Unite ale Americii.

Ierburi și condimente infestate cu Salmonella, 46 de probe originare din Brazilia.

Cereale și produse de panificație din Pakistan, infestate cu Aflatoxină, 42 de probe.

Nuci, produse din nuci și nuci destinate însămânțării, infestate cu Aflatoxină, originare din Egipt ( 40 de probe ), India ( 39 de probe ) și Turcia ( 39 de probe ).

Notificările de mai sus au încadrat probele la categorii de pericol, acest lucru însemnând că au conținut reziduuri de pesticide sau agenți patogeni ( bacterii și ciuperci ) peste limita maximă admisă, fiind periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

Din totalul de 4.361 de notificări înregistrate în 2022, 3.904 au vizat produse alimentare, 234 furaje și 219 materiale în contact cu alimentele.

Reziduurile de pesticide au fost neconformitățile notificate cel mai des

Citește integral pe Lanțul Alimentar.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *