Fundația Eco Civica, despre parcul Arghezi al lui Băluță: Probabil va fi cel mai scump parc din România. Proprietarului terenului i-a pus Dumnezeu mâna în cap

parc tudor arghezi, sector 4, parc futurist, bucuresti

Fundația Eco Civica afirmă că parcul Arghezi planificat de primarul Daniel Băluță în sectorul „probabil va fi cel mai scump parc din România”, amenajarea sa urmând să coste 370 euro/mp. ONG-ul mai afirmă că proprietarul terenului ar primi 9 milioane de lei de la Primărie, deși spațiul este neconstruibil pentru că este străbătut de rețele de transport energie a căror mutare va fi suportată tot de primărie.

Eco Civica numește acest proiect „parcul de… betoane al Primarului Sectorului 4” și subliniază numeroasele probleme ale acestuia:

„- Terenul achiziționat era cam neconstruibil pentru că este străbătut de rețele de transport energie, așa că proprietarului i-a pus Dumnezeu mâna in cap când a venit primăria, total întâmplător desigur, și i-a băgat în buzunar aproape 9 milioane lei pentru un teren cu restricții!!!

– Dar vine primăria și-i oferă această sumă, urmând ca tot pe bani publici să fie mutate rețelele, și vă spunem noi că nu e deloc ieftin să reloci rețele electrice!!!

– În realitate, conform precizărilor primarului, spațiul verde va fi de… 10.000 metri pătrați dintr-un total de… 27.000 mp!!! Restul fiind…betoane!!!

– Ni se comunică, inițial, că spațiile verzi vor fi de 10.000 mp, aleile betonate de… 11.000 mp și ni se mai bagă pe gât 1.000 mp pistă skate!!!

– Acum ni se spune că „parcul” va avea 10.000 mp spațiu verde, iar restul betoane, un gen de centru cultural, de afaceri, de cartier, alei mai mari ca suprafață decât spațiul verde, iarăși 1.000 mp pentru skate și o parcare pe câteva etaje pentru cei care vin mai de departe să se plimbe printre…betoane!!!

– În zonă dezvoltă ansambluri mari de locuințe doi abonați ai primăriei și credem că pică bine un molișor și un petic de spațiu verde, mai ales că dezvoltatorii au uitat de spațiile verzi obligatorii ale ansamblurilor și au construit blocuri pe ele. Evident că primăria le-a recepționat lucrările și nu putea să-i lase pe dezvoltatori fără parc!!!

– Parcul de betoane se va numi Tudor Arghezi, pentru că primarul ne spune că renumitul scriitor a trăit in zonă!!! Ce legătură o fi intre Mărțișor și Metalurgiei nu știm, probabil prima literă!!!”, arată o postare a Fundației.

Astfel, Eco Civica afirmă că terenul va costa aproape 9 milioane lei, suma ce va fi investită va fi de circa 37 milioane lei, urmând să fie alocate câteva milioane și pentru relocarea rețelei electrice.

„Atingem ușor 50 milioane lei, dar suntem convinși că, în tradiția românească, suma se va dubla!!! Așadar am dat în jur de 70 euro/mp la expropriere, iar amenajarea parcului ne costă… 370 euro/mp!!! Probabil va fi cel mai scump parc din România și stați că vorbim numai de prețul la prima strigare”, arată Fundația.

Eco Civica mai subliniază că legea spune că procentul de ocupare într-un parc nu poate depăși 10% din suprafața totală, vorbind numai de facilități specifice parcului.

După cum a scris Economedia aici, Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță (PSD), vrea să construiască parcul „Tudor Arghezi” în sudul Bucureștiului, ținând cont că poetul a trăit și creat în această zonă a Capitalei. Proiectul futurist, cu o valoare de 37 milioane de lei, va include un centru multicultural, o parcare supraetajată și skate-park. Sub jumătate din zona care va fi amenajată va reprezenta spații verzi.

Citește și: Proiect futurist. Mega-parc cu teatru și skate-park în locul unui teren viran din sectorul 4. Spațiile verzi, mai puțin de jumătate din amenajare

Parcul Tudor Arghezi, Sector 4, București Sursa foto: Randări, Primăria Sector 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.