Furnizor din Bihor, amendat cu 50.000 de lei, după ce clienții săi au primit facturile pentru noiembrie fără să fie aplicată legea de plafonare şi schema de compensare

Gaze-aragaz Sursa foto: Pexels

Societatea Gaz Vest din Bihor a primit o sancţiune contravenţională de 50.000 lei, după ce clienții săi au primit facturile aferente lunii noiembrie fără să fie aplicată legea care prevede plafonarea şi schema de compensare, a spus Ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta a transmis, miercuri, un avertisment pentru companiile din domeniu, notează News.ro.

”Aş dori să transmit un avertisment clar: nicio companie furnizoare nu îşi va bate joc de români! Să emită facturile pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022 în acord cu legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022! În mod contrar vor exista sancţiuni dure”, a scris, miercuri, pe Facebook, Virgil Popescu.

El a relatat situaţia abonaţilor Gaz Vest din judeţul Bihor, care au primit facturile aferente lunii noiembrie fără să fie aplicată legea care prevede plafonarea şi schema de compensare.

”Au primit facturile aferente lunii noiembrie fără să fie aplicată legea care prevede plafonarea şi schema de compensare! Drept urmare, am luat atitudine! Şi în urma controlului celor de la ANPC rezultatul este următorul: s-a aplicat Legea 363/2007 şi s-a constatat că au încălcat art.6 alin.(1), lit.d.- preţul sau modul de calcul al preţului”, a transmis ministrul.

Acesta a explicat că societatea a primit o sancţiune contravenţională de 50.000 lei.

”Conform art.15-1, odată cu aplicarea sancţiunii contravenţionale principale se aplică şi sancţiunea complementară de recalculare a consumului citit sau estimat pentru consumatorii casnici începând cu data de 01.11.2021, în termen de 15 zile”, a mai transmis ministrul.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *