Furnizorii britanici se așteaptă ca guvernul să se răzgândească în privința reducerii planificate a sprijinului pentru facturile de energie

Redacția mart. 3, 2023 0 comentarii
bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura

Furnizorii de energie din Marea Britanie se așteaptă ca guvernul să se răzgândească în legătură cu reducerea planificată a sprijinului pentru energie pentru gospodării, dar între timp oficialii le-au spus să pregătească două seturi de facturi pentru luna viitoare, scrie The Guardian.

Cancelarul Jeremy Hunt se află sub presiune pentru a menține garanția prețurilor la energie la nivelul actual de sprijin – care limitează factura anuală tipică a unei gospodării la 2.500 de lire sterline – după sfârșitul lunii martie.

Hunt, care urmează să anunțe bugetul pe 15 martie, plănuia să facă garanția mai puțin generoasă începând cu luna aprilie, ridicând-o la 3.000 de lire sterline. Sprijinul unic de 400 de lire sterline care a fost disponibil în timpul iernii ar trebui să se încheie, de asemenea, la 1 aprilie.

Militanții au avertizat că majorarea prețurilor, dacă nu va fi controlată, va arunca alte mii de familii în sărăcie.

Furnizorii de energie au fost contactați de către oficialii guvernamentali cu două seturi de tarife pentru unitățile de gaz și electricitate – în funcție de decizia lui Hunt de a extinde nivelul actual de sprijin.

Guvernul nu a confirmat această revenire, însă vineri Times a relatat că, potrivit surselor, Hunt va limita facturile la 2.500 de lire sterline pentru încă trei luni, până în iulie. Piața angro de energie mizează deja pe faptul că prețurile vor scădea la niveluri mai accesibile în timpul verii.

Surse din cadrul Trezoreriei au confirmat că furnizorilor li s-a cerut să se pregătească pentru oricare dintre decizii.

Furnizorii sunt așteptați să le dea clienților un preaviz cu p lună înainte de a schimba tariful, ceea ce înseamnă că dacă Hunt așteaptă până la buget pentru a lua o decizie ar putea cauza probleme, lăsând doar două săptămâni înainte de termenul limită de 1 aprilie.

Cu toate acestea, surse din industrie au declarat că autoritatea de reglementare pentru Marea Britanie, Ofgem, „ne-a dat o anumită marjă de manevră în ceea ce privește datele. Dacă o decizie nu vine până la jumătatea lunii martie, asta va fi o provocare, dar datele nu sunt ferme și rapide și înțelegem că autoritatea de reglementare ar permite acest lucru”.

Presiunea a crescut asupra lui Hunt pentru a inversa reducerea planificată a sprijinului de când prețurile en-gros la gaze au început să scadă brusc la începutul acestui an. Decizia Rusiei de a opri furnizarea de gaze către Europa a împins facturile în sus, forțând guvernul britanic să intervină.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *