Furnizorul de cablaje din Ucraina al Skoda a reînceput producția

Redacția mart. 22, 2022 0 comentarii
mașini, skoda, auto

Producătorul de automobile ceh Skoda, parte a Grupului Volkswagen, a declarat marți că partenerul său de aprovizionare din Ucraina a decis să repornească producția de cablaje de sârmă, ceea ce ar trebui să permită producătorului auto ceh să reia producția modelului său electric ENYAQ iV.

Potrivit Reuters, invazia rusă a Ucrainei a adăugat probleme lanțului de aprovizionare pentru producătorii auto mondiali – care se luptau deja cu penuria de semiconductori care a redus producția – cu o întrerupere a livrărilor de cablaje din țara devastată de război.

În timp ce Skoda, cel mai mare exportator din Cehia, a declarat că se așteaptă ca oferta de semiconductori să se îmbunătățească în a doua jumătate a anului 2022, a spus că războiul din Ucraina și blocajele de aprovizionare vor pune o povară semnificativă asupra activității sale operaționale.

Livrările Skoda în 2021 au scăzut cu 12,6% față de anul anterior și la începutul acestei luni a oprit producția de ENYAQ iV din cauza penuriei de cablaj, spunând că alte două modele erau în pericol din cauza lipsei de disponibilitate a componentei.

Skoda a oprit producția unui model la începutul acestei luni din cauza penuriei cablajelor cauzate de invazia Rusiei în Ucraina.

„Partenerul nostru… din Ucraina a decis să repornească producția de cablaje săptămâna aceasta, cu servicii complete și securitate deplină pentru lucrătorii de acolo”, a declarat un oficial Skoda la prezentarea veniturilor companiei în 2021, adăugând că producția ar putea fi, de asemenea, crescută la o fabrică alternativă.

 

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *