Geely plănuiește să transforme producătorul celebrelor taxiuri negre londoneze într-o putere în domeniul vehiculelor electrice (Reuters)

Redacția ian. 23, 2023 0 comentarii
black cab londra

Compania chineză Geely (0175.HK) plănuiește o investiție mare pentru a transforma producătorul celebrelor taxiuri negre din Londra într-o marcă de mare volum, complet electrică, cu o gamă de vehicule comerciale și de pasageri,informează Reuters, citând directori ai unității.

London Electric Vehicle Company (LEVC) își propune, de asemenea, să își extindă suita de servicii, care include mașini care își organizează singure întreținerea și care recunosc interesele proprietarului pentru a-l ajuta să își rezerve activități.

“Avem nevoie de un portofoliu de produse dezvoltat. Trebuie să facem investiții mari în ceea ce privește tehnologia și infrastructura”, a declarat Alex Nan, directorul executiv al LEVC, la sediul producătorului de taxiuri din Coventry, în centrul Angliei. “Geely va face investiții consistente în LEVC, deoarece acesta este un proiect foarte unic”.

LEVC construiește un model de taxi hibrid care pornește de la aproximativ 66.000 de lire sterline (81.500 de dolari), care are o baterie care asigură o autonomie de 64 de mile (103 km) și un prelungitor de autonomie pe benzină care îi conferă o autonomie totală de peste 300 de mile. Afacerile companiei au fost afectate puternic de pandemie și a concediat 140 de angajați în octombrie.

 

Foto: Marshall London Electric Vehicle Company LEVC, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *