George Soros renunță la investițiile în mașini electrice. Investitorul miliardar și-a redus participația la startup-ul de vehicule electrice Rivian și a vândut întreaga participație la Tesla

soros Photo by Fabrice COFFRINI / AFP, G4media

Firma de investiții a investitorului miliardar George Soros și-a redus participațiile la producătorii de vehicule electrice, reducând participația pe care o deține la startup-ul de vehicule electrice Rivian, susținut de Amazon, după o scădere de 90% a acțiunilor, și a eliminat o investiție la Tesla, scrie Bloomberg.

Soros Fund Management a vândut aproximativ 10,8 milioane de acțiuni Rivian în primul trimestru, reducând valoarea de piață a participației la 55,4 milioane de dolari, potrivit unui document de reglementare depus vineri. Cele 3,6 milioane de acțiuni rămase reprezintă aproximativ 1,1% din portofoliul de acțiuni americane de aproximativ 5 miliarde de dolari al lui Soros, care a scăzut cu aproximativ 687 milioane de dolari în primul trimestru.

Firma cu sediul la New York a vândut, de asemenea, întreaga sa participație de 16 milioane de dolari la Tesla, după ce a preluat o nouă participație în timpul unui mare impuls tehnologic în al doilea trimestru al anului 2022. Compania redus alte poziții legate de tehnologie, inclusiv participațiile la Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Salesforce Inc. și Intuit Inc.

Rivian a scăzut cu aproximativ 90% la sfârșitul anului de la vârful său intraday din noiembrie 2021.

Soros, în vârstă de 92 de ani, are o avere netă estimată la 8,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. El a investit miliarde de dolari în eforturile sale filantropice și și-a folosit averea pentru a finanța grupuri care promovează democrația, drepturile omului și politicile progresiste prin intermediul fundațiilor sale Open Society Foundations. Cea mai mare parte a activelor firmei sale aparțin fundațiilor și nu familiei Soros.

Managerii financiari care supraveghează acțiuni americane în valoare de peste 100 de milioane de dolari trebuie să depună un formular 13F în termen de 45 de zile de la sfârșitul fiecărui trimestru pentru a-și lista deținerile în acțiuni care se tranzacționează la bursele din SUA. Acesta este unul dintre puținele locuri unde se poate obține o perspectivă asupra modului în care investesc fondurile speculative și unele mari birouri de familie.

Photo by Fabrice COFFRINI / AFP, G4media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *