Germania ar putea sprijini un embargo al UE asupra importurilor de cărbune din Rusia

carbune Sursă foto: Unsplash

Germania ia în considerare sprijinirea unui embargo al UE asupra importurilor de cărbune din Rusia, a anunţat marţi ministrul de Finanţe, Christian Lindner, adăugând că blocul comunitar trebuie să scape de dependenţa de importurile ruseşti de energie cât mai curând posibil, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Germania este deschisă la înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei, a declarat Lindner la reuniunea miniştrilor de Finanţe din UE.

Separat, Rob Jetten, ministrul olandez pentru Mediu şi Energie, a anunţat că importurile olandeze de cărbune şi petrol rusesc au scăzut ca rezultat al războiului din Ucraina, şi a adăugat că va prezenta luna aceasta un plan al Guvernului de a reduce şi mai mult dependenţa energetică faţă de Moscova.

Într-o scrisoare adresată Parlamentului, Rob Jetten a declarat că „cere companiilor să limiteze importurile de cărbune şi petrol rusesc cât mai mult posibil”.

În rândul marilor utilizatori de energie din Ţările de Jos, Tata Steel a oprit folosirea cărbunelui din Rusia, în timp ce Shell, care operează rafinăria Pernis, cea mai mare din Europa, a stopat achiziţiile de ţiţei rusesc în martie.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *