Germania înființează un fond de 10 miliarde de dolari pentru finanțarea startup-urilor de tehnologie

Carmen Radu iun. 22, 2021 0 comentarii
germania, steag germania

Germania deblochează 10 miliarde de euro pentru a sprijini startup-urile de tehnologie în faza lor de creștere, consolidând un sector care este esențial pentru crearea de locuri de muncă în cea mai mare economie din Europa, scrie Bloomberg.

Banii urmează să fie distribuiți prin intermediul unui fond de investiții menit să soluționeze dificultățile cu care se confruntă întreprinderile noi atunci când încearcă să strângă capital de risc, au declarat marți ministrul finanțelor Olaf Scholz și ministrul economiei Peter Altmaier.

„Startupurile sunt motoare ale schimbărilor structurale”, a spus Altmaier. „Acestea creează locuri de muncă și asigură baza viitoarei prosperități și creșteri în Germania și Europa”, potrivit lui.

Startup-urile germane, inclusiv firma de tehnologie financiară N26, producătorul de taxiuri aeriene Lilium și platforma de călătorie Omio au strâns anul trecut aproximativ 4,5 miliarde de dolari, cele mai mari runde fiind încă conduse de investitori străini, potrivit unui studiu al companiei de consultanță EY.

În timp ce accesul la capitalul privat s-a îmbunătățit în ultimii ani, femeile fondatoare rămân o minoritate în ecosistemul german de startup-uri – o subreprezentare care trebuie abordată rapid, a spus Scholz, care candidează pentru ca social-democrații să-i succeadă cancelarului Angela Merkel după alegerile din septembrie.

Sursa foto: Pexels Ingo Joseph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *