Germania nu mai impune standarde mai stricte în construcții pentru a susține industria

Redacția sept. 25, 2023 0 comentarii
Construcții facilități fiscale scutiere

Guvernul german va suspenda pe termen nedefinit planurile de a impune standarde mai stricte de izolare a clădirilor, a declarat ministrul mediului Robert Habeck pentru Reuters, un efort de a ajuta la susținerea industriei construcțiilor aflate în dificultate.

Schimbarea de direcție din partea guvernului german are loc înaintea unei întâlniri atent monitorizate între industria construcțiilor și liderii guvernamentali cu cancelarul Olaf Scholz, care va avea loc luni, pentru a aborda o criză majoră în acest sector.

Abolirea standardelor de izolare a fost una dintre principalele solicitări ale industriei, care spune că măsurile sunt prea costisitoare și că acestea afectează și mai mult o industrie a construcțiilor în criză.

“Ratele ridicate ale dobânzilor și inflația sunt o povară grea pentru industria construcțiilor”, a declarat Habeck pentru Reuters, menționând că măsurile de izolare “pot aștepta”.

“Nu văd ca acest nou standard să fie introdus în această perioadă legislativă”, a spus el. Perioada se întinde până la sfârșitul anului 2025.

Timp de ani de zile, ratele scăzute ale dobânzilor au alimentat un boom global, aprinzând interesul pentru proprietățile germane, considerate la fel de sigure și stabile ca și țara. O creștere bruscă a ratelor a pus capăt acestui avânt, împingând o serie de dezvoltatori în insolvență, deoarece afacerile au înghețat și prețurile au scăzut.

Prețurile locuințelor din Germania au scăzut cel mai mult în al doilea trimestru, cel mai recent semn sumbru pentru piața imobiliară din cea mai mare economie a Europei, potrivit datelor guvernamentale publicate vineri.

Tot săptămâna trecută, datele au arătat că autorizațiile de construcție pentru apartamente în Germania au scăzut cu 31,5% în iulie față de anul precedent, evidențiind o scădere a cererii care afectează industria construcțiilor și sectorul imobiliar.

Germania, a cărei populație a crescut în ultima vreme, își propune să construiască 400.000 de apartamente pe an, dar a întâmpinat dificultăți.

 

 

sursa foto: Facebook/ FMI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *