Germania: Operatorul german al unităților plutitoare de depozitare și regazeificare a gazelor și-a început activitățile

Redacția ian. 19, 2023 0 comentarii
GNL gaze naturale lichefiate

Compania de stat germană nou înființată, care se ocupă de cinci unități plutitoare de depozitare și regazeificare (FSRU) închiriate pentru terminalele de GNL ale țării, și-a început operațiunile comerciale, informează offshore-energy.biz.

La 16 ianuarie, Ministerul Federal al Afacerilor Economice și Acțiunii Climatice (BMWK) a declarat că Deutsche Energy Terminal GmbH (DET), o filială deținută în proporție de 100% de guvernul federal, și-a început activitatea.

Peter Röttgen, care a lucrat anterior în diverse companii de furnizare a energiei, precum și în sectorul public și în asociații, a fost numit director general al companiei.

DET deține contractele de navlosire (operațiunile de închiriere) și este responsabilă pentru operațiunile tehnice și comerciale ale terminalelor GNL plutitoare închiriate de stat de la Wilhelmshaven, Brunsbüttel, Stade și Lubmin.

În 2022, guvernul federal a înființat cinci FSRU pentru a-și asigura aprovizionarea cu energie atunci când Rusia a oprit livrările prin intermediul gazoductului Nord Stream 1.

Primul terminal plutitor al Germaniei pentru importul de GNL din Wilhelmshaven a fost pus oficial în funcțiune la 17 decembrie 2022, la zece luni după ce guvernul a stabilit noul curs al aprovizionării cu energie pentru a-și consolida securitatea energetică încă din această iarnă și pentru a-și diversifica sursele de aprovizionare cu gaze.

Terminalul a primit prima sa încărcătură de GNL la 19 decembrie 2022.

Cel de-al doilea terminal bazat pe FSRU din Lubmin, care este, de asemenea, primul și, până în prezent, singurul terminal de GNL plutitor din Germania cu finanțare complet privată, a fost lansat oficial la 14 ianuarie 2023.

Sursa foto: Linkedin / MOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *