Germania spune “adio!” erei 3G

telefon mobil, apel, conversatie

Germania se pregătește de sfârşitul standardului de telefonie mobilă 3G, cunoscut şi sub denumirea de UMTS, transmite DPA: operatorul O2, parte a grupului spaniol Telefonica, a anunţat că îşi va închide reţelele 3G din unele regiuni, începând din luna iulie, urmând ca procesul să se finalizeze în decembrie, notează Agerpres, care preia informațiile agenției internaționale. Frecvenţele pentru cele aproximativ 16.000 de antene 3G care sunt în prezent disponibile vor fi utilizate pentru standardul mai bun 4G.

Tehnologia 3G a “îmbătrânit aşa că am decis să o înlocuim până la finele anului”, a declarat directorul subsidiarei Telefonica din Germania, Markus Haas. Acesta a adăugat că în prezent doar 1%-2% din volumul de date mobile care trece prin reţelele Telefonica este via 3G. Ceilalţi doi mai furnizori de telefonie mobilă din Germania, Vodafone şi Deutsche Telekom, şi-au anunţat deja planurile privind închiderea propriilor reţele 3G în cursul acestei veri.

În Germania, majoritatea telefoanelor mobile sunt deja conectate la 4G. Smartphone-urile mai vechi, fără 4G, ar putea avea unele probleme, dar vor reveni automat la standardul 2G pentru apeluri.

Începând din 2016, aproape toate smartphone-urile de firmă lansate în Germania au fost compatibile cu standardul 4G, iar în cazul telefoanelor iPhone acest lucru este valabil încă din 2013.

Acordarea de frecvenţe de telefonie 3G a adus statului german venituri în valoare de aproximativ 50 de miliarde de euro, în cursul unei licitaţii care a avut loc în urmă cu peste 20 de ani.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *