Ghid pentru asigurații City Insurance. Tot ce trebuie să știe șoferii despre plata daunelor, recuperarea asigurării și alte situații

Redacția sept. 27, 2021 1 comentarii
asigurare auto rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a elaborat un ghid amplu şi un infografic care pot fi utile asiguraţilor/beneficiarilor City Insurance, în contextul în care instituția a retras autorizația de funcționare a companiei, lider pe piața RCA din România, și urmează să îi ceară falimentul.

Ghidul are 24 de pagini şi cuprinde sfaturi şi informaţii utile pentru asiguraţii City Insurance. Documentul explică termeni cheie şi descrie proceduri care urmează să fie parcurse de clienţii companiei sau de cei afectați de clienți ai companiei.

Astfel, în ghid se precizează cine este un creditor de asigurare în raport cu City Insurance, când să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), cui se adresează în caz de daună sau ce are de făcut pentru a recupera creanţa de asigurare.

De asemenea, ghidul oferă şi câteva exemple de situaţii în care se poate afla asiguratul la City Insurance sau un şofer care a fost accidentat de un asigurat la această companie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis în data de 17 septembrie retragerea autorizației de funcționare a Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (City Insurance S.A.) și promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment.

City Insurance S.A. este principalul asigurător românesc, cu o cotă de piaţă de 17%. A fost înfiinţată în anul 1998 de către un grup de investitori şi are sediul central în Bucureşti. Societatea are 400 de angajaţi şi 42 de birouri şi filiale, oferind o gamă largă de asigurări generale.

 

Sursa foto: assets.publishing.service.gov.uk

Comentarii

  1. Am un aviz favorabil de efectuat reparatii la maşină dat de City dat înainte de retragerea autorizatiei de functionare dar atelierul service asteaptă precizari de la FGA care nu vin.Cum să procedez ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.