Ghinea, despre o nouă amânare pentru PNRR: Este o neînțelegere, în septembrie vom avea răspunsul final / În noiembrie vor intra 1,3 miliarde euro

Redacția iul. 12, 2021 1 comentarii
cristian ghinea

Ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea afirmă că Guvernul a cerut o singură amânare pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), nu mai multe, după cum spune Alexandru Nazare, recent demis din funcția de ministru de Finanțe. Potrivit lui Ghinea, răspunsul final PNRR va veni în septembrie, iar primele fonduri, de 1,3 miliarde de euro, vor intra în noiembrie.

„Am văzut declarația domnului Nazare, este greșit informat. Am cerut o singură amânare, pe o singură lună, care se calculează așa: am depus PNRR la 31 mai. Pe regulamentul european sunt 2 luni de evaluare, asta înseamnă iunie-iulie. Luna august comisia are concediu, nu lucrează. Luna suplimentară este luna septembrie, în care vom avea răspunsul final pe PNRR. Deci nu există două amânări sau o nouă amânare, a fost una singură. Este o neînțelegere din partea domnului Nazare”, a spus Cristian Ghinea.

El a precizat că în noiembrie va intra o finanțare de 1,3 miliarde de euro.

Duminică, la Aleph News, Alexandru Nazare afirmase că Ghinea ar fi cerut, în urmă cu aproximativ o lună, o a doua amânare a evaluării PNRR de către Comisia Europeană.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii

 1. An pierdut.
  Cauza o stim cu totii!
  Nu aveti cu cine!
  Anul e dus si rapus.
  PNRR e un bluf!
  Pentru ce sa primiti banii?
  Pentru mimic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.