Gigant chinez din industria FinTech, controlat de cofondatorul Alibaba, anunță că a lansat o bancă digitală în Singapore

Redacția iun. 6, 2022 0 comentarii
singapore, zgarie-nori, afaceri, cladiri de birouri

Ant Group din China, un gigant al tehnologiei financiare (fintech) controlat de miliardarul Jack Ma, cofondatorul Alibaba, a declarat luni că a lansat o bancă digitală în Singapore, denumită ANEXT Bank, transmite Reuters.

ANEXT a primit aprobarea de la Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) pentru a începe activitatea pe 2 iunie, a declarat Ant și compania deținută integral ANEXT, într-o declarație comună.

Mișcarea marchează una dintre cele mai mari eforturi ale Ant în străinătate, de când oferta sa publică inițială (IPO) de 37 de miliarde de dolari a fost anulată de autoritățile de reglementare chineze la sfârșitul anului 2020.

Ant a obținut una dintre primele licențe bancare digitale angro din Singapore la sfârșitul anului 2020, permițându-i să deservească clienți mari, inclusiv instituții financiare și corporații.

Ant, deținută în proporție de aproximativ 33% de liderul comerțului electronic Alibaba Group Holding Ltd (9988.HK), a declarat că ANEXT se concentrează asupra microîntreprinderilor, a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), în special a celor cu operațiuni transfrontaliere.

„Acest lucru marchează încă o piatră de hotar în călătoria de dezvoltare a băncilor digitale din Singapore, un efort strategic pentru a ne asigura că sectorul bancar rămâne progresiv, competitiv la nivel global și vibrant”, a declarat Sopnendu Mohanty, Chief Fintech Officer MAS.

Firma de tehnologie Sea și o afacere a companiei de ride-hailing și fintech Grab au câștigat licențe de „bancă digitală completă” în 2020, permițând companiilor din Singapore să preia direct depozite și să ofere servicii la nivel local clienților retail și corporativi.

MAS a spus că se așteaptă ca acestea să lanseze bănci digitale în acest an.

Condusă de veteranul bancar Toh Su Mei, ANEXT va dezvolta un cadru deschis pentru instituțiile financiare în colaborare cu Proxtera, o entitate locală inițiată de MAS și Infocomm Media Development Authority din Singapore, se arată în comunicat.

Contul de afaceri ANEXT va fi disponibil pentru IMM-uri începând cu al treilea trimestru al acestui an, au spus companiile.

Banca digitală începe prin a oferi o previzualizare a contului său de depozit în dublă valută, care include verificarea autentificării în trei factori, integrarea la distanță și dobânda zilnică, transmite Bloomberg.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *