Goldman Sachs prezice că Fed va crește ratele de cinci ori în acest an

Redacția ian. 29, 2022 0 comentarii
federal reserve

Economiștii de la Goldman Sachs estimează că Rezerva Federală va crește ratele dobânzilor de cinci ori în acest an, mai agresiv decât se așteptau anterior, scrie Bloomberg.

Economiștii prognozează acum că Fed își va ridica dobânda de referință cu 25 de puncte de bază de cinci ori în acest an, și nu de patru ori. Aceasta ar duce nivelul de referință la 1,25%-1,5% până la sfârșitul anului.

Goldman Sachs se așteaptă la creșteri în martie, mai, iulie, septembrie și decembrie. De asemenea, ei se așteaptă ca oficialii să anunțe începerea unei reduceri a bilanțului în iunie.

Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat săptămâna aceasta că instituția este gata să majoreze dobânzile în martie și a lăsat ușa deschisă pentru a le crește la fiecare întâlnire, dacă este necesar, pentru a reduce cea mai rapidă inflație din ultimii 40 de ani.

Bank of America prezice acum șapte creșteri ale ratelor în 2022, iar BNP Paribas SA prognozează șase, în timp ce JPMorgan Chase și Deutsche Bank AG văd cinci.

Nomura Holdings consideră chiar că banca centrală va oferi o creștere de 50 de puncte de bază în martie, care ar fi cea mai mare mișcare din 2000.

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.