Goldman Sachs și-a redus estimarea de creștere economică a SUA de la 4,2% la 3,8%. Cauza este incertitudinea provocată de Omicron

SUA, statele unite, america

Goldman Sachs şi-a redus estimarea privind creşterea economiei SUA în 2022 de la 4,2% la 3,8%, din cauza incertitudinilor legate de varianta omicron a noului coronavirus, transmite Reuters, citat de News.ro.

Economistul Joseph Briggs a scris într-o notă adresată clienţilor că varianta omicron ar putea încetini redeschiderea economiei americane, dar că se aşteaptă ”doar la un impact modest” asupra cheltuielilor pentru servicii.

”Deşi multe întrebări rămân fără răspuns, ne gândim în prezent la un scenariu de impact moderat, în care virusul se răspândeşte mai rapid dat că imunitatea faţă de o formă gravă de boală este numai uşor slăbită”, a spus Briggs.

Potrivit notei acestuia, deficitul de angajaţi ar putea dura mai mult dacă oamenii nu se simt confortabil să revină la muncă din cauza noii variante.

Goldman a subliniat că răspândirea virusului ar putea înrăutăţi deficitul de ofertă, dacă alte ţări vor aplica restricţii mai dure, dar că creşterea ratelor de vaccinare la partenerii comerciali străini ar preveni perturbările grave.

Goldman Sachs a publicat noile previziuni după ce directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat vineri că instituţia financiarp va revizui probabil în sens negativ estimările referitoarel a creşterea economiei mondiale, din cauza variantei omicron.

Sursa foto: Unsplash Nik Shuliahin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *