Goldman Sachs și Freshfields ar lucra la posibila listare a Porsche

Porsche Taycan - imagine de prezentare

Banca de investiții Goldman Sachs și firma de avocatură Freshfields s-ar număra printre consilierii care lucrează la o posibilă listare a unității de lux a Volkswagen, Porsche AG, a raportat joi Manager Magazin, fără a spune de unde a obținut informațiile.

Raportul a determinat acțiunile Volkswagen să crească cu 3% până la vârful indicelui DAX de la Frankfurt, reflectând speranța că o astfel de mișcare ar putea debloca zeci de miliarde de euro în valoare ascunsă sub structura complexă a conglomeratului producătorului auto.

Bank of America, într-o notă de săptămâna trecută, a stabilit valoarea companiei Porsche la aproximativ 75 de miliarde de euro, reprezentând mai mult de jumătate din cea a Volkswagen.

În timp ce sursele spun că cel mai mare producător de automobile din Europa continuă să lucreze la scenarii de separare sau listare, nu a fost luată nicio decizie dacă o astfel de mișcare – care ar putea aduce zeci de miliarde de euro – va avea loc.

„Grupul Volkswagen analizează în mod constant opțiunile care servesc dezvoltării și implementării strategiei corporative și cresc valoarea companiei”, a spus un purtător de cuvânt al Volkswagen, refuzând să comenteze în continuare.

Întrebat despre ideea unei listări a Porsche, despre care au apărut în mod regulat discuții în ultimii ani, directorul executiv al Volkswagen, Herbert Diess, a spus în iulie că, în timp ce grupul a continuat să-și revizuiască configurația, prioritatea a fost o accelerare planificată a producției de baterii.

Porsche Taycan - imagine de prezentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *