Goldman Sachs va plăti 1,70 miliarde de euro pentru divizia de administrare a activelor a NN Group

Goldman Sachs Facebook / Goldman Sachs

NN Group NV a anunţat joi că Goldman Sachs va achiziţiona NNIP, divizia de administrare a activelor companiei olandeze de asigurări, pentru 1,70 miliarde de euro (1,98 miliarde de dolari), transmit Reuters şi Financial Times, citate de Agerpres.

Este cea mai mare achiziţie a băncii americane de investiţii de când David Solomon a devenit director general, în 2018.

Tranzacţia face parte din strategia lui Solomon de a face fluxul de venituri al băncii mai puţin dependent de câştigurile de pe pieţele globale. În plus, cele două companii au format un parteneriat strategic pe zece ani, prin care Goldman va furniza companiei olandeze servicii de gestionare a activelor.

În urma tranzacţiei rata solvabilităţii Solvency II se va îmbunătăţi cu 17 puncte procentuale, a informat NN.

NNIP (NN Investment Partners) gestionează active în valoare de 355 miliarde de dolari.

David Solomon a declarat pentru Financial Times că achiziţia “ne ajută să ne extindem platforma de gestionare a activelor, în special prin întărirea poziţiei noastre în Europa”.

Alte companii interesate de preluarea diviziei de administrare a activelor a NN Group NV au fost grupul bancar elveţian UBS şi firma germană DWS.

NN este activă în peste 18 ţări, cu o puternică prezenţă în Europa şi în Japonia. Grupul NN din România include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale pe plan local.

Facebook / Goldman Sachs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *