Google a finalizat achiziţionarea Fitbit, o tranzacţie de 2,1 miliarde de dolari

Redacția ian. 14, 2021 0 comentarii
google

Alphabet Inc, firma care deţine motorul de căutare online Google, a finalizat preluarea producătorului de dispozitive portabile Fitbit, au anunţat, joi, companiile, transmite Reuters.

Potenţiala tranzacţie a provocat temeri cu privire la puterea de piaţă a Google şi folosirea informaţiilor referitoare la sănătatea oamenilor în mesaje publicitare orientate.

În decembrie, Comisia Europeană a aprobat preluarea Fitbit de către Alphabet, după ce Google a fost de acord să restricţioneze modul în care va folosi datele utilizatorilor legate de sănătate şi a oferit concesii, pentru a răspunde îngrijorărilor UE în materie de concurenţă.

„Această tranzacţie este despre dispozitive, nu despre date, şi am specificat de la început că vom proteja dreptul la viaţă privată al utilizatorilor”, a dat asigurări Google, într-o postare pe blog.

În noiembrie 2018, Google a oferit 2,1 miliarde de dolari pentru preluarea Fitbit Inc, în încercarea de a controla o parte din piaţa de dispozitive pentru fitness şi smartwatch.

Fitbit, odată lider pe piaţa dispozitivelor portabile, a pierdut teren în ultimii ani în faţa Apple, Xiaomi, Samsung şi Huawei.

Fitbit produce ceasuri, brățări, pandantive și cântare care colectează și procesează datele legate de sănătatea utilizatorilor. Deși are o cotă mică din piața globală de dispozitive purtabile, Fitbit a dezvoltat una dintre cele mai râvnite tehnologii.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *