Google a negat că Gmail se închide după ce o farsă care susținea acest lucru s-a viralizat pe X (Twitter)

gmail Sursa foto: Unsplash.com

Compania Google a fost nevoită să declare public că Gmail este “aici pentru a rămâne” după ce o farsă care susținea că se va închide s-a răspândit pe scară largă pe rețelele de socializare, scrie BBC.

O postare pe X, fostul Twitter, care a fost vizualizată de peste șapte milioane de ori, susținea că se va închide în august.
Google s-a adresat aceleiași platforme pentru a dezminți afirmația falsă.

Un expert în comunicare a declarat pentru BBC că acesta a fost “un exemplu clasic” al pericolelor dezinformării.

“Cei mai mulți oameni cred ceea ce văd online și există o lipsă de instrumente și procese pentru a verifica faptele”, a declarat Richard Bagnall, șeful firmei de evaluare a comunicațiilor, CARMA. “În timp ce rețelele de socializare pot acționa fără responsabilitate și pot pompa informații nefiltrate și neverificate către publicul lor, acest incident legat de Gmail nu va fi ultimul caz pe care îl vom vedea”.

Toate platformele de socializare se străduiesc să oprească dezinformarea, dar X a fost ținta unor critici deosebite pe această temă, UE susținând în 2023 că este mai rău decât omologii săi în ceea ce privește răspândirea de neadevăruri.

Compania a declarat anterior că se angajează să “abordeze discursul instigator la ură”, dar dorește, de asemenea, să “protejeze libertatea de exprimare”.

BBC a contactat X pentru a comenta această farsă, care pare să se bazeze pe un e-mail real trimis de Google în 2023. Acesta îi anunța pe oameni că Gmail va opri accesul la cea mai elementară vizualizare HTML a acestuia.

Vizualizarea HTML originală a fost folosită când Gmail a fost lansat în 2004 și ar fi de nerecunoscut pentru majoritatea persoanelor care folosesc serviciul în prezent.

“Vă transmitem o actualizare importantă despre Gmail”, se arată în postarea virală.

“După ani de zile în care am conectat milioane de oameni din întreaga lume, am permis o comunicare perfectă și am încurajat nenumărate conexiuni, călătoria Gmail se apropie de sfârșit.”

Gmail este cel mai popular serviciu de e-mail din lume, cu peste 1,5 miliarde de utilizatori activi la nivel mondial, potrivit Statista.

Și, în ciuda respingerii categorice a afirmațiilor false din mesajul farsă, este adevărat că Google a închis unele servicii în ultimii ani.

Numai în 2023, Google a oprit serviciul de jocuri Stadia, funcția YouTube Stories, asemănătoare cu Snapchat, și a început să închidă conturile vechi și inactive de Gmail.

A anunțat că intenționează să închidă Google Podcasts, deși această funcționalitate a fost efectiv suplinită de YouTube Music, pe care îl deține de asemenea.

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *