Google, Twitter, Meta, Apple trebuie să aplice reguli mai stricte ale UE privind conținutul online / Platformele au peste 45 de milioane de utilizatori și sunt supuse unor noi reglementări

Redacția feb. 17, 2023 0 comentarii
Facebook tik tok snapchat instagram Spotify Retele de socizlizare

Google, Facebook, compania mamă a Facebook, Meta Platforms, Twitter și Apple vor fi nevoite să aplice reguli mai stricte ale UE privind conținutul online, pe baza numărului lunar de utilizatori publicat de companii. Acestea au depășit un prag UE pentru marile platforme online, scrie Reuters.

Noile norme, cunoscute sub numele de Legea privind serviciile digitale (DSA), etichetează companiile cu peste 45 de milioane de utilizatori ca fiind platforme online foarte mari și supuse unor obligații precum gestionarea riscurilor și audituri externe și independente. De asemenea, li se cere să facă schimb de date cu autoritățile și cu cercetătorii și să adopte un cod de conduită.

Comisia Europeană acordase platformelor online și motoarelor de căutare un termen până la 17 februarie pentru a-și publica numărul lunar de utilizatori activi. Platformele online foarte mari au la dispoziție patru luni pentru a se conforma normelor sau riscă amenzi.

Twitter a declarat că are 100,9 milioane de utilizatori medii lunare în UE, pe baza unei estimări a ultimelor 45 de zile.

Alphabet a furnizat un set de cifre bazat pe conturile utilizatorilor și un alt set bazat pe destinatarii deconectați, afirmând că utilizatorii pot accesa serviciile sale indiferent dacă se conectează la un cont sau sunt deconectați.

Aceasta a precizat că numărul mediu lunar de utilizatori conectați s-a ridicat la 278,6 milioane la Google Maps, 274,6 milioane la Google Play, 332 milioane la Google Search, 74,9 milioane la Shopping și 401,7 milioane la YouTube.

Apple a declarat că doar App Store, creat pentru iPhone-urile sale, cu peste 45 de milioane de utilizatori lunari, se califică drept o platformă online foarte mare. Dar va aplica aceleași reguli și pentru App Store pentru iPad, calculatoare Mac, Apple Watch și TV.

“Apple intenționează, în mod complet voluntar, să alinieze fiecare dintre versiunile existente ale App Store (inclusiv cele care nu îndeplinesc în prezent pragul de desemnare VLOP) la cerințele existente ale DSA pentru VLOP, deoarece obiectivele DSA se aliniază cu obiectivele Apple de a proteja consumatorii de conținutul ilegal”, a precizat aceasta într-un comunicat.

EBay a declarat că se află sub pragul de utilizatori din UE.

La începutul acestei săptămâni, Meta Platforms a declarat că a avut 255 de milioane de utilizatori activi medii lunare pe Facebook în UE și aproximativ 250 de milioane de utilizatori activi medii lunare pe Instagram în ultimele șase luni din 2022.

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *