Google va aloca 25 de milioane de euro pentru a ajuta oamenii din Europa să învețe să folosească inteligența artificială

Google Romania

Compania Google a promis că va aloca 25 de milioane de euro pentru a ajuta oamenii din Europa să învețe să folosească inteligența artificială (AI), scrie Reuters. Anunțând luni finanțarea, gigantul tehnologic a declarat că a deschis cererile pentru întreprinderile sociale și organizațiile non-profit care ar putea ajuta să ajungă la cei care au cele mai mari șanse de a beneficia de formare.

De asemenea, firma va organiza o serie de “academii de creștere” pentru a sprijini companiile care folosesc inteligența artificială  și și-a extins cursurile gratuite de formare online în inteligență artificială la 18 limbi.

“Cercetările arată că beneficiile AI ar putea exacerba inegalitățile existente – în special în ceea ce privește securitatea economică și ocuparea forței de muncă”, a declarat Adrian Brown, director executiv al Centrului pentru Impact Public, care gestionează programul non-profit alături de Google.

“Acest nou program îi va ajuta pe oamenii din întreaga Europă să își dezvolte cunoștințele, competențele și încrederea în ceea ce privește IA, asigurându-se că nimeni nu este lăsat în urmă.”

Luna trecută, Google a anunțat că va investi 1 miliard de dolari în construirea unui centru de date în afara Londrei, pentru a răspunde cererii tot mai mari de servicii de internet în regiune. Centrul de date, situat pe un teren de 13 hectare cumpărat de Google în 2020, va fi amplasat în orașul Waltham Cross, la aproximativ  24 de kilometri nord de centrul Londrei, a precizat într-un comunicat compania deținută de Alphabet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *