Greenpeace România reclamă restanţe uriaşe în programul Casa Verde Fotovoltaice. “Sunt dosare din 2019 care nu au fost verificate încă”

Redacția mai 20, 2022 2 comentarii
panouri solare, fotovoltaice

Greenpeace România reclamă restanţe uriaşe în programul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice de către persoanele fizice. ”Un deceniu nu ar fi suficient pentru ca AFM să rezolve restanţele din acest program”, consideră reprezentanții organizaţiei, precizând că Programul Casa Verde Fotovoltaice este ”cronica unui eşec anunţat”, transmite Agerpres.

”Politica instituţiilor fără fond. Preşedintele Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă că luna viitoare se vor putea depune noi cereri pentru subvenţii la instalarea de panouri fotovoltaice de către persoanele fizice. Minunat, nu-i aşa? În schimb, uită să menţioneze că sunt dosare din 2019 care nu au fost verificate încă, la care se adaugă cele peste 44.000 de dosare din sesiunea 2021 fără un răspuns”, au transmis, vineri, reprezentanţii Greenpeace România.

Potrivit acestora, în ritmul actual, de 10.000 de dosare finanţate în 3 ani, ”un deceniu nu ar fi suficient pentru ca AFM să rezolve restanţele din acest program”.

”Timp de 3 ani, AFM a schimbat peste 7 directori, pe baze politice, fără niciun efect. În contextul crizei energetice de care ne lovim, ar fi o prioritate naţională degrevarea sistemului energetic naţional şi susţinerea prosumatorilor, dar instituţia nu poate acorda finanţarea în timpii asumaţi. AFM are foarte mulţi bani şi „prea puţină capacitate”, ca să folosim un calificativ blând”, au mai precizat reprezentanţii organizaţiei.

Aceştia se întreabă ”când va deveni energia regenerabilă produsă de prosumatori o prioritate”.

Citește și:

 

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. AFM nu este capabila sa gestioneze programul casa fotovoltaica si lanseaza noi “programe” inainte sa le rezolve pe cele vechi doar pentru a da impresia ca desfasoara o activitate. Solicit ca guvernul sa verifice activitatea acestei institutii care vinde doiar iluzii si nu implementeaza niciun program pe care il lanseaza cu mult tantam! Rog ca angajatii din AFM si Ministerul Mediului Inclusiv Ministrul Mediului) responsabili pentru dezastrul implementarii acestor programe sa raspunda finaciar pentru ca esueaza de ani de zile in a-si indeplini obligatiile de serviciu.

  2. Sant agajati incopetenti nu va mai uitati la tv.spun numai minciuni ,sa scoti din buzunar 11000 €ca 90 %tii da inapoi sant iluzii ,la pastele cailor mai bine te lasi lehamite cred ca cei cu pile isi pot pune cu bani de la stat .Statul ptr.cetateni este o barca esuata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *