Greva de la STB: Metrorex introduce în circulație toate trenurile disponibile și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil

metrorex, metrou

Metrorex a anunțat joi că introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, după ce transportul public de suprafață din București a fost paralizat de un protest spontan al angajaților STB.

Pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, Metrorex precizează că va acționa în conformitate cu planul întocmit în acest sens. Astfel, pentru pentru evitarea situațiilor de supraaglomerare, monitorizarea traficului se face pe trei paliere:

  • la nivelul trenurilor, prin mecanici;
  • la nivelul stațiilor, prin impiegații de mișcare;
  • la nivel centralizat, prin operatorii de circulație

În ceea ce privește sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, se va încerca să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp.

Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență (Piața Victoriei 1 și 2, Piața Unirii 1 și 2, Dristor 1 și 2, Nicolae Grigorescu 1 și 2, Eroilor 1 și 2, Basarab 1 și 2, Gara de Nord 1 și 2).

Situațiile de supraîncărcare sunt raportate de urgență la Dispecerul Central Metrorex care avizează operativ paza și Poliția Metrou, în vederea ordonării/limitării accesului în stațiile cu probleme. În cazul în care se produce supraaglomerare în stații personalul Metrorex împreună cu Poliția Metrou și agenții de pază vor degaja intrările prin limitarea accesului călătorilor la peron, până la defluirea traficului.

Poliția Metrou realizează acțiuni de patrulare în stațiile cu afluență de călători, pentru respectarea regulilor de acces și distanțare socială.

 

Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.