Grindeanu: aeroportul din Timișoara are contracte pentru 540 de noi curse charter – o cifră record

Redacția mart. 12, 2022 0 comentarii
aeroport timisoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Timişoara, că până la sfârşitul lunii martie va fi anunţat public câştigătorul care va realiza noul terminal de Plecări de pe Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT) “Traian Vuia”, care are acum încheiate contracte pentru 540 de noi curse charter, fiind o cifră record pentru Timişoara, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, acesta a arătat că Ministerul Transporturilor derulează două proiecte cu finanţare europeană, pentru dezvoltarea aeroportului timişorean.

“Există un memorandum pentru dezvoltarea zonei cargo pe care o va finanţa Ministerul Transporturilor, în valoare de 23 milioane de euro şi care nu intră pe zona de ajutor de stat, pentru că este pe zona business, ministerul finanţând, dar apoi urmând să încaseze de pe urma dezvoltării infrastructurii respective”, a anunţat Sorin Grindeanu.

Cel de-al doilea proiect, pentru facilităţile cargo, are o valoare de 6 milioane de euro.

“Traficul a crescut substanţial, sunt contracte încheiate pentru 540 de curse noi charter, un record pentru aeroportul timişorean. Se reia şi zona de curse regulate pierdute în pandemie”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a reamintit faptul că proiectul de modificare a Legii achiziţiilor publice este prezentat în procedura de transparenţă publică pe site-ul Ministerului Transporturilor şi a început circuitul de avizare între ministere.

Sursa foto: Aeroport Timisoara, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *