Groupama, liderul pieței asigurărilor, spune că peste două milioane de clienți individuali și peste 175.000 de firme au cumpărat polițele sale în 2023

Groupama Asigurari

Groupama, liderul pieței de asigurări din România, anunță, printr-un comunicat de presă că peste 2 milioane de clienți individuali și peste 175.000 de companii au ales Groupama pentru a-și asigura sănătatea, viața sau bunurile.

”Rezultatele anului 2023 sunt consecința unei strategii clare și stabile, care are clienții, partenerii și echipa noastră în centru și care este executată cu responsabilitate și empatie. Ne-am ținut promisiunile, am acționat solidar și responsabil, și am rămas concentrați pe îndeplinirea misiunii noastre, aceea de a-i ajuta pe cât mai mulți români să-și trăiască viața cu încredere și optimism, știind că au alături un partener pe care se pot baza, în măsură să le asigure continuitatea atunci când apare neprevăzutul.”, a declarat Călin Matei, CEO Groupama.

Valoarea totală a primelor brute subscrise de Groupama în 2023 a depășit 4 miliarde lei, o creștere cu 37% față de anul anterior, aceasta fiind și cea mai mare creștere la nivelul pieței, compania având un profit operațional de 217 milioane lei.

În 2023, Groupama a înregistrat o creștere semnificativă a subscrierilor pe linia RCA, însumând un total al primelor brute subscrise de 2,45 miliarde lei, o creștere asumată cu responsabilitate în procesul de normalizare a pieței. În prezent, Groupama este liderul pieței de asigurări și al doilea jucător de pe piață, fără RCA.

În afara RCA, primele brute subscrise în 2023 arată o creștere semnificativă, atingând valoarea de 1,63 miliarde lei, cu 23% mai mult decât în 2022 și cu 8 puncte peste creșterea pieței. Liniile care au avut cele mai bune performanțe sunt linia CASCO, cu o creștere globală de 26%, depășind 1 miliard lei, linia Clădiri și bunuri, cu o evoluție foarte bună față de 2022, de +12% și o valoare de 295 milioane lei, dar și linia de alte Asigurări Generale, cu o creștere de 23% față de perioada precedentă, ajungând la 218 milioane lei.

Totodată, rezultatele înregistrate pe linia Asigurărilor de persoane, în 2023, confirmă un interes în creștere al românilor pentru acest tip de asigurări și o mai mare deschidere către prevenirea riscurilor. Asigurările de sănătate au însumat un PBS de peste 134 milioane lei, cu 29% peste 2022, în timp ce asigurările de viață au atins și ele o creștere de 9%, ajungând la 62 milioane lei. Asigurările de călătorie au avut de asemenea o evoluție importantă față de anul anterior, cu o creștere de 13% și o valoare de 39 milioane lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *