Grupul Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, anunță că achiziția Profi ar trebui să aibă loc în a doua jumătate a anului 2024

Mega Image

Grupul Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, anunță că ar putea prelua magazinele Profi din România în a doua jumătate a anului 2024, potrivit raportului Ahold Delhaize privind datele financiare. 

„Achiziția Profi ar trebui să se încheie în a doua jumătate a anului 2024 și va dubla dimensiunea operațiunilor din România. Deoarece momentul încheierii este incert, perspectivele noastre pentru 2024 exclud orice impact al acestei tranzacții”, transmite grupul.

În octombrie anul trecut grupul Ahold Delhaize anunța că ajuns la un acord privind achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa.

MidEuropa, actor principal pe piața europeană de private equity, anunță la rândul său încheierea unui acord privind vânzarea Profi Rom Food, unul dintre cei mai extinşi retaileri alimentari din România, către Ahold Delhaize la o valoare a întreprinderii de 1,3 miliarde de euro pre-IFRS16 (1,8 miliarde de euro post-IFRS 16).

Vânzarea Profi către Ahold Delhaize reprezintă cea mai mare tranzacție pe segmentul de produse alimentare din Europa continentală care implică un fond de private equity. De asemenea, tranzacția este cea mai mare de până acum pe segmentul alimentar din Europa Centrală și de Est, conform companiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *