Grupul auto american Ford vrea să investească încă un miliard de dolari în fabrica din Germania

Redacția mart. 14, 2022 0 comentarii
Ford

Grupul auto american Ford intenţionează să accelereze electrificarea producţiei sale, inclusiv cu o investiţie de încă un miliard de dolari, la fabrica sa din oraşul german Koln, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe lângă investiţia anunţată anterior la Koln, de un miliard de dolari, Ford intenţionează acum să cheltuiască în total două miliarde de dolari, pentru a lansa două modele electrice şi pentru a produce 1,2 milioane de astfel de maşini în următorii şase ani.

De asemenea, Ford a anunţat planuri de a aduce pe piaţa europeană un alt autoturism electric produs în România şi patru vehicule comerciale electrice, până în 2024, pe lângă cele două modele de la Koln.

Primul model de la Koln va fi vândut din 2023, al doilea din 2024.Componentele de bază pentru producerea celor două modele – aşa numita platformă modulară – va fi furnizată de Volkswagen.

Şeful Ford Europe, Stuart Rowley, a declarat că investiţia va asigura viitorul fabricii din Koln. Când vine vorba de vehicule electrice, se consideră că Ford a început târziu, deşi investiţiile sale accelerează acum. Luna aceasta, Ford a anunţat că până în 2026 va majora cheltuielile cu vehiculele electrice la 50 de miliarde de dolari, faţă de un nivel de 30 de miliarde de dolari anunţat anterior.

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.