Grupul auto chinez Geely, care mai deține în Europa producătorul auto Volvo, cumpără o participaţie de 7,6% în Aston Martin. Tranzacția este evaluată la peste 8 miliarde de dolari

vantage

Grupul auto chinez Zhejiang Geely Holding a anunţat achiziţionarea unei participaţii de 7,6% din producătorul britanic de maşini de lux Aston Martin, dar nu a dat publicităţii valoarea tranzacţiei, transmite Reuters.

Pe baza preţului acţiunilor Aston Martin de la închiderea şedinţei bursiere din 28 septembrie, participaţia este evaluată la 7,55 miliarde de lire sterline (8,39 miliarde de dolari). În urma tranzacţiei grupul chinez devine unul din acţionarii principali ai producătorului auto britanic.

“Aşteptăm cu nerăbdare să explorăm potenţialele oportunităţi de colaborare cu Aston Martin, în condiţiile în care continuăm realizarea strategiei noastre de a obţine pe termen lung o creştere sustenabilă, şi de a ne majora profitabilitatea”, a afirmat Daniel Donghui Li, directorul general al Zhejiang Geely.

Geely mai deţine producătorul auto suedez Volvo Cars, producătorul britanic de maşini sport Lotus şi o participaţie în Mercedes.  

 

Sursa foto: Aston Martin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *